Previziunile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 36 de ani

Previziunile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 36 de ani

Iata ce prevede Alvin Toffler ca se va intampla la nivel mondial pana in 2050.

Alvin Toffler, sociolog si futurolog, este autorul cartii “Future Shock”, carte ce a fost publicata in 1970 si a devenit cunoscuta in lumea intreaga. Alvin Toffler este o voce influenta in domeniul afacerilor si cel intelectual, dar si laureat al fundatiei McKinsey. Previziunile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 40 de ani au facut inconjurul internetului in 2010, atunci atunci cand au fost lansate de Toffler Associates, un cabinet de consultanta strategica infiintat de celebrul futurolog. Iata ce prevede Alvin Toffler ca se va intampla la nivel mondial pana in 2050:

Previziunile lui Alvin Toffler

America de Sud va cunoaste o perioada de crestere economica, in timp ce Orientul Mijlociu va deveni un amalgam de religii, secte si etnii.

O mai buna filtrare a apei va conduce la eradicarea multor boli din tarile aflate in curs de dezvoltare, asigurandu-se astfel nevoia de apa potabila din aceste zone.

foto interior si prima pagina: mesaj cu viitor, Shutterstock

China va reprezenta una din marile puteri economice globale si va avea de partea sa aliati precum Brazilia si India pentru a influenta schimbul valutar, dar si tari precum Venezuale si tari din Africa pentru a-si asigura necesarul de energie.

Alvin Toffler prognozeaza ca un numar din ce in ce mai mare de oameni isi vor cultiva propriile legume si alimente pentru a reduce dependenta de marii producatori si distribuitori.

Monopolul la nivel mondial asupra metalelor rare ii va apartine Chinei, ceea ce va afecta economia SUA. Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a-i fi furnizate 17 metale rare din care se pot fabrica componente de armament, radare, instalatii eoliene, automobile hibrid.

Dezvoltarea energiei alternative va aduce cu sine o serie de “invinsi” in lumea post-petrol printre care se vor numara Arabia Saudita, Iran, Irak, anumite state din zona Golfului Persic, Rusia si Venezuela.

Crestinismul se va extinde in partea de sud a globului, in timp ce musulmanii vor migra in numar mare in Occident, influentand politicile guvernamentele si atitudinile politice.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri