Setari Cookie-uri

Filme romantice care te vor schimba pentru totdeauna

Exista povesti de iubire care nu mor niciodata, care te marcheaza si care te fac sa privesti cu alti ochi tot ce inseamna relatie si suflete pereche.

Chiar daca am ales sa credem, sau nu, in iubirea eterna, pasionala care te devoreaza pe dinauntru si te transforma din prima secunda cand o intalnesti, toate am suspinat macar odata la filme romantice faurite in fabrica de vise de la Hollywood.

Filme romantice pe care trebuie sa le vezi

1.Jeux d’enfants (Love me if you dare) – 2003

Un film extraordinar, care prezinta o poveste deja clasica in care doi prieteni foarte buni si de nedespartit, Sophie (interpretata de Marion Cotillard) si Julien (Guillaume Canet) realizeaza ca intre ei se naste o iubire adevarata, dincolo de prietenie. Povestea se deruleaza pe durata a optzeci de ani, gratie unui joc in care ei sunt si arbitrii dar si victime. Jocul devine din ce in ce mai intens si mai periculos, iar singurul lucru care ii va salva este faptul ca se iubesc.

2.The Notebook – 2004

Filmul este ecranizarea uneia dintre cele mai superbe povesti de iubire. Electrizanta, nemuritoare care trece dincolo de imposibil, de timp, de razboaie, de boala. Allie (Rachel McAdams) este o tanara capricioasa dintr-o familie foarte bogata, care se indragosteste de carismaticul Noah (Ryan Gosling), un tanar sarac si ambitios, dar care nu este deloc pe placul parintilor ei. Filmul este creat pe doua planuri, trecut si prezent, dar intr-un mod atat de intens incat te lasa fara cuvinte, de la inceput pana la marele final.

Citește și:

3.Serendipity (Noroc in dagoste) – 2001

Crezi ca iubirea adevarata poate sa controleze destinul si daca e sa se intample nimeni si nimic nu-i va sta in cale? Serendipity face parte din categoria acelor filme romantice si incredibile in acelasi timp, in care cei doi protagonisti Jonathan (John Cusack) si Sara (Kate Beckinsale) hotarasc sa joace totul pe o carte si sa-si lase povestea in mainile destinului.

4.Eternal sunshine of the spotless mind – 2004

Un film romantic neconventional care prezinta povestea zbuciumata dintre nonconformista Clementine (Kate Winslet) si impulsivul, dar romanticul Joel (Jim Carey). Cei doi hotarasc sa isi stearga toate amintirile povestii lor de dragoste insa, ignora un lucru extrem de importanta: iubirea nu poate fi stearsa si din suflet.

5.The Lake House – 2006

Filmul prezinta o poveste de dragoste care sfideaza timpul si ai carei protagonisti sunt Kate si Alex, interpretati de talentatii Sandra Bullock si Keanu Reeves. Cei doi indragostiti sunt separati de o bucla de timp, ajungand sa se cunoasca prin intermediul casutei postale de la casa de langa lac, singura mare problema fiind faptul ca Alex se afla in anul 2004, iar Kate in anul 2006, avand in comun casa in care amandoi locuiesc in momente diferite de timp.

Citește și:

6.Pride and Prejudice (Mandrie si Prejudecata) - 2005

Trebuie sa recunosc ca Darcy este personajul meu masculin preferat. Filmul este ecranizarea de succes a romanului lui Jane Austin si prezinta povestea de iubire dintre doi tineri foarte diferiti. Elizabeth Bennet, o tanara impulsiva si ambitioasa, provenind dintr-o clasa sociala defavorizata si Darcy, un tanar bogat si inteligent ale carui pretentii privind o viitoare sotie erau destul de ridicate. Chiar daca la inceput parea ca se urasc si ca nu exista nimic intre ei, cei doi ajung treptat sa se indragosteasca iremediabil.

7. Winter’s tale (Poveste de iarna) - 2014

“E posibil sa iubesti un om atat de mult, incat sa nu poata sa moara?” Poveste de iarna face parte din acele filme romantice fantastice care te rapesc si te duc intr-o alta lume. Este o poveste despre speranta, miracole, iubire predestinata, totul pe fondul eternei lupte intre bine si rau. Peter Lake (Colin Farrell) este pasionat de mecanica si fortat de imprejurari sa traiasca din furtisaguri si hotii, iar Beverly este o tanara superba care radiaza viata in esenta ei pura desi sufera de o boala din nastere.

Citește și:

8.Leap Year (An bisect) - 2010

Exista o traditie irlandeza conform careia femeile isi pot cere in casatorie iubitii pe data de 29 februarie. Anna (Amy Adams) se hotaraste sa isi ia inima in dinti si sa porneasca spre Dublin pentru a-si surprinde iubitul si a-l cere in casatorie. Doar ca lucrurile se complica atunci cand avionul ei aterizeaza in alta parte, datorita conditiilor atmosferice neprielnice, anume in Cardiff, Tara Galilor. Aici il intalneste pe Declan (Matthew Goode) care se ofera sa o duca in Dublin, iar ce doi vor trece printr-o serie de aventuri incredibile si amuzante.

9.The Painted Veil (Valul Pictat) – 2007

Un film romantic care spune o poveste simpla si in acelasi timp tulburatoare si complicata. Walter Fane (Edward Norton), cercetator in microbiologie, se indragosteste de Kitty (Naomi Watts), o cere in casatorie si se muta in China. Aici ea isi gaseste un amant in persoana viceconsulului, el descopera si o duce in creierii muntilor unde bantuie holera. Ea va suferi, se va transforma, incepe sa inteleaga, iar el o persecuta, o redescopera si incepe sa o iubeasca din nou. O pledoarie emotionanta si sensibila despre valorile cumva abandonate de lumea noastra.

Citește și:

10.Shakespeare in Love – 1998

Un film distins cu sapte premii Oscar ce imbina, intr-un mod fermecator istoria teatrului cu iubirea si realitatea cu fictiunea. Viola de Lessepes (Gwineth Paltrow) se indragosteste de un barbat inainte de a-l vedea doar cunoscandu-i versurile si povestile puse in scena. El, Will Shakespeare (Joseph Fiennes), era un scriitor profesionist care isi negocia talentul pentru a putea spuravietui acelor vremuri.



Foto prima pagina:cuplu, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.