Setari Cookie-uri

Pregateste-te de distractie cu jocuri pentru adulti

Va prezentam cateva dintre cele mai interesante si populare jocuri de societate pentru adulti, care vor anima cu siguranta orice petrecere.

Sunt convinsa ca fiecare dintre voi, a trecut la un moment dat prin momentele acelea de monotonie la o petrecere, momente in care te intrebai ce ai putea sa faci si cum ai putea sa salvezi orele ramase. Am facut o lista cu cateva jocuri pentru adulti interactive, competitive, bazate pe intuitie, mima, care te scot din rutina si iti garanteaza distractia.

jocuri pentru adulti
Foto: petrecere, Shutterstock

Jocuri pentru adulti cu care sa spargi monotonia

Cluedo sau Jocul misterelor

Te-ai visat vreodata un detectiv genial sau un spion fermecator? Daca raspunsul e da, atunci acest joc iti va placea la nebunie. Jocul misterelor iti ofera sansa sa te metamorfozezi in altcineva si sa te joci cu mintea celor din jur. Este prototipul boardgame-ului de deductie, iar ideea lui este cam asa: Mr. Black, proprietarul unei vile luxoase, a fost omorat la o petrecere de catre unul dintre invitati. Tu esti unul dintre ei si singurul care poate afla unde s-a petrecut crima, cu ce arma si, in special, cine este vinovatul. Exista o carte pentru fiecare camera, pentru fiecare arma si pentru fiecare personaj. Jucatorii vor extrage o carte si un pion de culoarea personajelor. Singura cale de a elucida misterul este sa ai o atentie extraordinara si sa pui intrebarile potrivite.

Citește și:

Mima

Este un joc relativ simplu din punct de vedere al regulamentului, dar care iti solicita capacitatile actoricesti, imaginative si lexicale. Totodata, ai nevoie de intuitie si umor. Se formeaza doua echipe (pot fi mixte sau fete contra baieti), fiecare dintre jucatori performeaza, pe rand, incercand prin mima sa le sugereze coechipierilor cuvantul indicat (doar lui) de echipa adversa. Se stabileste un interval de timp si punctajul necesar pentru a castiga.

Cine sunt eu?

“Cine sunt eu?” este un joc distractiv care iti punea mintea si cunostintele la contributie. Fiecare jucator scrie pe un bilet numele unei persoane celebre apoi il pune intr-un bol unde se amesteca. Fiecare extrage un bilet si il lipeste pe frunte, fara a se uita insa ce scrie. Pentru a descoperi cine esti trebuie sa pui intrebari celorlati jucatori, dar la care sa se poata raspunde doar cu DA sau NU. Jucatorul poate sa puna cate intrebari vrea, pana in momentul cand primeste un raspuns negativ si se trece la urmatoarea persoana din grup.

Citește și:

jocuri pentru adulti Foto: femeie confuza, Shutterstock

Ai nevoie de un psihiatru

Este un joc interesant si ideal pentru o petrecere, dar necesita mai multa atentie. Toti jucatorii, cu exceptia unuia, iau rolul unor pacienti dintr-un spital si trebuie sa se respecte cateva reguli stiute de toata lumea si anume: psihologul poate intreba pe cine ce vrea, se raspunde numai cu da sau nu, toata lumea trebuie sa spuna adevarul, iar atunci cand cineva da un raspuns gresit, altcineva care stie raspunsul striga “ai nevoie de un psihiatru”. Exista insa si o regula secreta, cea pe care o stiu numai pacientii si care trebuie descoperita de psihiatru prin intrebarile puse. Regula secreta poate sa fie ca fiecare sa raspunda pentru persoana din dreapta sa, fiecare fata pentru baiat si invers sau sa se raspunda pentru cel care intreaba. Poate parea putin ciudat la inceput insa, eu un joc care va va pune pe ganduri si va va face sa descoperiti foarte multe lucruri despre cei din jur.

Citește și:

Monopoly

Un joc de strategie interesant si captivant pe care fiecare l-a jucat macar o data. Daca ai rabdare si iti doresti sa fii pentru cateva ore detinatoarea unui imperiu, Monopoly este o alegere ideala. Pe langa faptul ca iti dezvolta gandirea si te pune in situatii reale din viata, iti ofera sansa de a te juca cu foarte multi bani. Ideea acestui joc este de a-I falimenta pe ceilalti jucatori si sa detii majoritatea terenurilor si hotelurilor, cerand taxe extrem de mari de fiecare data cand sunt nevoiti sa te viziteze. Asa cum viata este, cateodata, un joc de noroc si aici sansa ta tine de cat de bine arunci zarul.

Mafia

Pentru acest joc interesant, ai nevoie de un pachet de carti si de prieteni pusi pe distractie, care sa-si foloseasca intuitia si jocul actoricesc. Crezi ca ai putea sa intri in pielea unui bandit si sa pacalesti politia? Sau vei fi prinsa imediat? Mafia se joaca in 6-8 persoane care vor avea alta identitate. Se alege o carte de pe masa, carte care simbolizeaza rolul fiecaruia: politisti, mafioti, doctor, cetateni, alaturi de povestitor. Mafiotii vor face o victima, iar politistii sunt cei care trebuie sa ii desconspire. Doctorul este cel care poate salva victima, daca o ghiceste. In timp ce povestitorul spune povestea si striga pe rand fiecare rol, toti ceilalti trebuie sa tina ochii inchisi. Cand povestitorul spune ca toata lumea poate sa deschida ochii, incepe partea cea mai grea, in care mafiotii trebuie sa faca in asa fel incat sa nu fie prinsi de politisti.

Foto prima pagina: joc de carti, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.