Setari Cookie-uri

5 filme Disney de care a uitat toata lumea

Productii cinematografice ale copilariei pe care, probabil, le-ai ratat

Nu stiu altii cum sunt, dar eu intru in febra sarbatorilor de iarna imediat pe la inceputul lui decembrie. Una dintre activitatile mele preferate in serile acestea reci este sa imi fac o cana mare de ciocolata calda, sa ma infasor in patura si sa fac un maraton de filme care imi amintesc de copilarie si sarbatoare.

Pana acum, placerile mele vinovate au fost trilogia Stapanul Inelelor si seria Harry Potter. Anul acesta, mi-am adus aminte de minunatele filme Disney si pe masura ce am inceput sa caut, mi-am dat seama ca exista o sumedenie de animatii produse de ei de care pur si simplu am uitat. Iata cateva dintre ele, minunante pentru a-ti inveseli noptile de iarna.

1. Doamna si Vagabondul 2: Aventura lui Scamp

Filmul a fost lansat in 2001, la aproape jumatate de secol dupa ce adorabilul cocker spaniel Lady se indragosteste de maidanezul Tramp. Scamp este unul dintre cei 4 pui ai celor doi si singurul baietel. Dupa ce face o serie intreaga de prostitoare, Scamp este mutat in curte pentru ca nu stia sa se poarte frumos in casa. Atras de o haita de caini maidanezi, el se hotaraste sa fuga de acasa si sa traiasca pe strada.

Citește și:

In timp ce familia lui patrupeda alaturi de cea umana il cauta innebuniti pe strazi, micul Scamp intra intr-o serie intreaga de belele din care mutrita lui draguta nu poate sa-l scape.

2. Frumoasa si Bestia 2: Un Craciun Fermecat

Al doilea film din universul lui Belle a aparut in 1997, la 6 ani dupa prima parte. Actiunea are loc imediat dupa ce Bestia o salveaza pe Belle de lupi si o aduce in castel. Suparat inca din cauza blestemului sub care traia, el interzice sarbatorirea Craciunului. Totusi, pentru ca toti cei din castel voiau ca printul fermecat si prizoniera lui sa se indragosteasca unul de celalalt, comploteaza pentru a-i inmuia inima Bestiei, in speranta ca vor putea, in sfarsit, sa se bucure de magia Craciunului.

Pentru ca orice poveste trebuie sa aiba si un personaj negativ, in Frumoasa si Bestia 2, fostul muzician al curtii, transformat acum in orga, nu voia sa isi recapete infatisarea umana iar daca protagonistii ar fi reusit sa rupa blestemul, el era nevoit sa redevina om. Prin urmare, el incearca sa strice planurile tuturor si aproape va reusi.

Citește și:

3. Cocosatul de la Notre Dame

In ciuda unei nominalizari la Oscar pentru cea mai buna coloana sonora, Cocosatul de la Notre Dame (1996) nu este cea mai populara productie Disney pentru ca temele abordate nu se adreseaza tocmai copiilor. Bazat pe romanul lui Victor Hugo, filmul contine idei controversate referitoare la pacat, Iad, dorinta, discriminare, infanticid sau eutanasie.

Quasimodo este clipotarul cocosat de la catedrala pariziana care incearca sa se imprietneasca cu oamenii si sa fie acceptat in societate. Totusi, din cauza infatisarii sale, ceilalti se feresc de el. Povestea lui incepe in 1482, atunci cand satra mamei sale incearca sa se strecoare in Paris.

Femeia este ucisa de catre Frollo, care vrea sa omore copilul din cauza cocoasei, numindu-l demon. Micutu este salvat de arhidiaconul catedralei, care il acuza pe Frollo de crima. Ca sa isi ispaseasca pacatul, el ibraca haina monahala si il creste pe Quasimodo.

Citește și:

20 de ani mai tarziu, baiatul ajunge un tanar singuratic si isi doreste sa vada viata dincolo de zidurile catedralei insa tatal sau adoptiv, Frollo ii spune ca lumea nu va accepta niciodata un monstru ca el. Trecand peste ordinele calugarului, Quasimodo iesie in strada in speranta ca se va bucura de festival, ca toti ceilalti.

Atunci cand multimea furioasa il ia prizonier pe baiat, intervine frumoasa Esmeralda care il salveaza. Acesta este inceputul unei iubiri triste din partea cocosatului care, desi nu va fi fericiti alaturi de tanara, finalul povestii va fi fericit.

4. Regele Leu II: Mandria lui Simba

In partea a doua a povestii, Simba este acum rege si are o fetita cu Nala. Micuta Kiara este cel putin la fel de neastamparata ca Simba in copilarie si dovedeste un spririt independent, lucru care tensioneaza relatia dintre ea si tatal sau excesiv de protector.

Citește și:

Nicio poveste nu este completa daca nu exista si o dragoste complicata. Prin urmare, Kiara se indragosteste de Kovu, mostenitorul lui Scar.

Alaturi de fratii sai, Nuka si Vitani, el ticluieste unplan prin care leoaica adolescenta cade intr-o capcana doar pentru a fi salvata de Kovu. Primit in comunitate ca un erou, acesta intention initial sa ii tradeze dar va sfarsi prin a-i marturisi totul lui Simba.

5. Mica Sirena 2: Intoarcerea in mare

Mica Sirena a aparut pe ecarne in 1989 si a fost una dintre cele mai aclamate productii Disney. Partea a doua a venit in 2000 si se centreaza in jului lui Meldoy, fiica lui Ariel si a lui Eric. Desi parintii sai i-au interzis sa se apropie de tarm, constienti de pericolele care pandesc, bineinteles ca Melody este la fel de incapatanata ca mama ei.

Morgana, sora vrajitoarei Ursula, o ademeneste pe copila si o transforma in sirena. Ea ii promite fetei ca poate ramane pentru totdeauna sub apa daca ii va aduce tridentul regelui Triton. Credula, mica printesa ii indeplineste dorinta si Morgana ajunge regina marii. Faptele ei, asa cum veti vedea, nu vor ramane nepedepsite.

Citește și:

Foto prima pagina shutterstock femeie in alb

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.