Setari Cookie-uri

Filme de Craciun pentru o sarbatoare ca in povesti

Filme de Craciun care ne bucura, ne impresioneaza si ne fac zilele de sarbatoare mai frumoase.

Una dintre traditiile de Craciun este de a petrece timp cu familia, partenerul si prietenii, uitandu-va la filme care sa va aduca spiritul Craciunului in suflet, sa va faca mai increzatoare in viata si in viitor. Daca sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa vizionati, am ales pentru voi cateva filme de Craciun pentru momente de neuitat.

Cele mai frumoase Filme de Craciun

1. The Holiday (Vacanta) – 2006

Filmul spune povestea a doua femei, Amanda (Cameron Diaz) si Iris (Kate Winslet) care, plictisite de viata lor si suferind dupa deceptii in dragoste, se intalnesc pe internet si decid sa faca schimb de case si de vieti pentru Sarbatori. Cum una traieste in Statele Unite, iar cealalta in Anglia, vietile lor vor fi date cu totul peste cap si, desi au crezut ca vor sta departe de barbati, amandoua vor sfarsi prin a se indragosti.

2. Love actually (Pur si simplu dragoste) - 2003

Printre cele mai memorabile filme de Craciun se afla si Love actually. Dragostea este tema principala a acestui film, in care ne sunt prezentate povestile a opt oameni a caror viata se va schimba inainte de Craciun. Unii se indragostesc si urmeaza drumul dictat de fiorii iubirii, altii se despart, ii plang pe cei care s-au dus sau pur si simplu cauta pe cineva pentru o aventura si pentru a nu se simti singuri. Dragostea se intampla si apare in locuri si in momente in care nu se asteapta, totul pe fondul magiei sarbatorilor.

Citește și:

3. Hugo – 2011

Povestea il are in centru pe Hugo, un baietel de 12 ani, orfan, care traieste in peretii unei gari din Parisul anilor 1930. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui este un om mecanic stricat, ramas de la tatal sau. Acesta tine in mana un creion si pare pregatit sa livreze un mesaj extraordinar. Hugo este pregatit sa repare dispozitivul si este prins intr-o aventura magica si misterioasa.

4. Frozen (Regatul de gheata) – 2013

Filmul este o adaptare iesita din tipare a basmului Craiasa Zapezilor care spune povestea unei printese, ce porneste intr-o calatorie epica pentru a-si cauta sora instrainata, ai carei puteri au prins regatul intr-o iarna fara sfarsit si au inghetat pamantul. In aventura sa ii cunoaste pe Kristoff, un alpinist neinfricat si un om de zapada simpatic. Frozen face parte din acea categorie de filme de Craciun care te vor face sa razi si sa crezi in miracole.

Citește și:

5. New in town (Nou-venita in oras) – 2009

Lucy (Renee Zellweger) este o tanara consultanta de afaceri, care se vede nevoita sa faca fata unei provocari nu tocmai placute. Ea trebuie sa renunte la traiul ei confortabil din Miami pentru a supraveghea restructurarea unei fabrici tocmai in frigurosul Minnesota. Lucrurile sunt mai dificile decat par, deoarece pe langa primirea rece a localnicilor, Lucy trebuie sa faca fata si ostilitatii mediului, cu strazile inghetate si zapezile permanente. Va reusi oare sa-si duca planurile la bun sfarsit?

6. Ho Ho Ho – 2009

Ho Ho Ho este un film romanesc care ne spune povestea lui Horatiu, un copil de 8 ani care inca mai crede in Mos Craciun si care primeste cadou de sarbatori o zi in mall. Ziua care parea a trece in mod obisnuit se va transforma intr-o aventura de zile mari, deoarece va ajunge sa il cunoasca pe Mos Craciun dar, nu e asa cum credea el. Filmul ii are in distributie pe Stefan Banica Jr., Pavel Bartos, Alina Chivulescu, Bogdan Iancu. Filmul are si o continuare Ho Ho Ho 2 - O loterie de familie. (2012).

Citește și:

7. Surviving Christmas (Un Craciun printre straini) – 2004

Drew (Ben Affleck) este directorul foarte bogat al unei companii care nu are familie si, cum apropierea Craciunului ii adanceste si mai mult sentimentul de singuratate, decide sa inchirieze o familie. Psihologul ii recomanda sa mearga in casa unde a copilarit, iar aici gaseste o familie macinata de propriile probleme, care accepta intr-un final oferta lui Drew. Filmul este o comedie care imbina momentele comice cu cele dramatice.

8. A Christmas Carol (O poveste de Craciun) – 2009

Filmul este adaptarea povestii clasice a lui Charles Dickens care il are in rolul principal pe Scrooge (Jim Carey), un om de afaceri batran si zgarcit. In ajunul celui de-al saptelea Craciun de la moartea partenerului sau de afaceri, Marley, fantoma acestuia il viziteaza prevestindu-i ca in acea noapte va fi vizitat de trei spirite: Spiritul Craciunului Trecut, Prezent si Viitor, fiecare aratandu-i batranului toate greselile vietii sale. Povestea devine una emotionanta si senzationala care te va pune pe ganduri.

Citește și:

9. The Family Stone (Familia Stone) – 2005

Conservatoarea Meredith (Sarah Jessica Parker) pleaca in afara Manhattan-ului pentru a intalni familia prietenului sau Everett Stone (Dermot Mulroney). Familia Stone insa, nu se pliaza pe gusturile lui Meredith, iar lor o sa le fie destul de greu sa se acomodeze cu raceala strainei. Va fi nevoie de doua povesti de dragoste, doi invitati surpriza si cateva beri, totul pe fondul zilelor de sarbatoare.

10. The Polar Express – 2004

Este unul dintre cele mai emotionante filme de Craciun, care cu siguranta ne va face sa privim altfel viata. In Ajunul Craciunului, un baietel isi doreste din tot sufletul sa creada in Mos Craciun si in spiritul sarbatorilor deoarece familia lui ii spunea mereu ca totul este doar un mit. Intr-o noapte, un tren magic numit “Polar Express”, opreste in fata casei sale, iar conductorul ii spune ca trenul se indreapta spre Polul Nord si acum este randul lui sa se imbarce. Aventura care va incepe de aici inainte va intrece orice imaginatie.

Citește și:

Foto prima pagina: filme Craciun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.