Setari Cookie-uri

7 lucruri socante pe care oamenii le credeau despre vagin

Mituri incredibile despre organele genitale feminine

Din fericire pentru toata lumea, medicina a evoluat suficient de mult de la vechii greci incoace incat nimeni nu mai crede astazi ca uterul se plimba prin organism si declanseaza tot soiul de afectiuni. In acelasi timp, aceasta nu este singura convingere halucinanta pe care oamenii au avut-o despre organele genitale feminine de-a lungul istoriei.

Am adunat o intreaga colectie de astfel de „perle” din anatomie din toate colturile de lumii, fiecare dintre acestea mai incredibila decat urmatoarea. Desi acum ne putem amuza pe sama acestora, este de retinut faptul ca toate aceste idei gresite au dus timp de secole la politici sexiste impotriva femeilor, cum ar fi interzicerea accesului la un anumit nivel de educatie sau la piata muncii.

1. In vagin cresc dinti

In special in partea asiatica a lumii, timp de foarte multa vreme a existat convingere ca vaginul are dinti iar barbatii erau nevoiti sa ii rupa sau sa ii scoata inainte de a face sex cu doamnele in cauza ca sa evite castrarea. Se crede ca legenda are la baza dorinta de a descuraja violul si se cunosc numeroase povesti despre zei sau oameni care au incercat sa constranga femeile sa faca sex iar violuri au rezultate in emascularea atacatorului.

Citește și:

Oricat de incredibil pare acest mit, povestea are totusi un sambure de adevara dezvaluit de medicina moderna. In cazuri foarte rare, in chisturile dermoide se pot gasi formatiuni osoase, unghii, ochi, par sau dinti.

2. Vaginul e un penis interior

Pentru o buna perioada a istoriei umanitatii, medicii au crezut ca trupul este guvernat de 4 umori si bolile apar atunci cand intervine un dezechilibru in relatia dintre ele. Potrivit acestei convingeri, umorile barbatilor erau fierbinti si uscate, in vreme ce ale femeilor erau de calitate inferioara, reci si umezi

. De aceea, organele lor sexuale sunt de fapt penisuri care s-au ascuns in interiorul organismului, pentru a se feri de frig. Mai mult de atat, ovarele erau considerate testicule feminine.

foto shutterstock uter si vagin

3. Educatia ucide uterul

Aceasta teorie a fost foarte populara in perioada moderna, cu precadere in secolul al XIX-lea si era sustinuta de medici si profesori in egala masura. H.H Clark in special sustinea din toate puterile ca femeile trebuie tinute departe de educatia academica pentru a-si putea indeplini datoria de mame si menajere.

Citește și:

In viziunea sa, pe masura ce creierul femin se umplea de cunostinte, uterul si vaginul incetau sa functioneze din cauza stresului foarte mare si pe masura ce creste capacitatea intelectuala, organele genitale se stafidesc.


4. Femeile nu pot ramane insarcinate in urma unui viol

In mod incredibil, teoria a fost lansata de catre Todd Akin, senator republican pentr Missouri in 2012. Afirmatia jignitoare se bazeaza, probabil, pe un text din secolul al XIII-lea, respectiv anii 1200 in care era sustinuta ipoteza ca o femeie nu poate ramane insarcinata impotriva vointei sale.

Parafrazand din spusele lui Akin, sarcinile rezultate in urma unui viol sunt cazuri extrem de rare pentru ca daca intr-adevar a fost viol, corpul femeii va respinge sperma atacatorului.

5. Sangele menstrual este nociv pentru barbati

Chiar si in zilele noastre, menstruatia este un tabu cultural si religios chiar si in zilele noastre. In Mali, spre exemplu, femeile care sunt la menstruatie trebuie sa isi paraseasca locuintele si sa traiasca in aceste zile in colibe special construite in acest sens. Ele sunt considerate necurate in perioada menstruala si pot aduce tot soiul de neplaceri.

Citește și:

Credinte asemanatoare au existat si in spatiul european, inca din perioada antica. Furtunile cu tunete si fulgere erau neputincioase in fata raului pe care il putea face o femeie la menstruatie. De asemenea, in aceste zile, carnea atinsa de o femeie se va strica daca este atinsa iar copacii isi vor pierde roadele daca cineva la menstruatie se va aseza la umbra acestora.

Astfel de mituri au continuat inclusiv in secolul al XIX-lea, atunci cand se credea ca barbatii se pot imbolnavi de gonoree daca au contacte sexuale cu femei aflate la menstruatie.

6. Menstruatia este o pedeapsa

Desigur ca uneori apar crampe infioratoare care te fac sa te intrebi cu ce ai gresit in lume dar in Evul Mediu, oamenii credeau ca scurgerea menstruala este o forma de pedeapsa la propriu. Atunci cand Eva a muscat din mar si l-a ispitit pe Adam, ea a incalcat cuvantul lui Dumnezeu si El a considerat ca trebuie sa ii bage mintile in cap cumva si sa nu mai iasa din cuvantul barbatului. Astfel a aparut menstruatia.

Citește și:

Mai mult de atat, barbatii care fac sex cu o femeie in aceasta perioada nu doar ca se pot imbolnavi dar sperma lor poate fi distrusa pentru totdeauna sau din actul sexual pot rezulta copii cu diformitati monstruoase.

7. Sexul cu o virgina trateaza HIV/SIDA

Mitul este inca destul de popular in Zimbabwe, de exemplu. Aici oamenii cred ca sexul cu o virgina curata sangele infectat si vindeca astfel persoana bolnava. In mod evident, acest lucru nu este posibil din punct de vedere medical iar aceasta credinta nu doar ca a crescut numerele victimelor violurilor dar a crescut si numarul persoanelor care au contactat HIV.

foto prima pagina shutterstock femeie cu lupa

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.