Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Veronica Micle

Te vei convinge ca din mii de fiinte, abia una poate iubi cum te iubesc eu pe tine; si daca m-ai ucide, te-as iubi si in minutele agoniei.

Veronica Micle s-a nascut pe 22 aprilie 1850 la Nasaud si a fost poeta romana, casatorita cu Stefan Micle. In ciuda activitatii sale literare, Veronica este cunoscuta in special pentru povestea de iubire pe care a trait-o cu Mihai Eminescu.

Dragostea lor a fost originea unora dintre cele mai frumoase poezii din literatura romana. In plus, corespondenta dintre cei doi ramane dovada unei pasiuni cu adevarat infocate care i-a unit in ciuda tuturor piedicilor.

Agonie

Te vei convinge ca din mii de fiinte, abia una poate iubi cum te iubesc eu pe tine; si daca m-ai ucide, te-as iubi si in minutele agoniei.

Boala

Afara ploua, eu stau pierduta pe ganduri, ura si indiferenta oamenilor, li psa si departarea ta, iubirea mea nespunsa, toate aceste isi impart rand pe rand fiinta mea, si in mijlocul unui vartej in care ma pierd ma intreb tainic si acum te intreb pe tine oare aceasta trista stare de lucruri se va schimba vreodata?

Citește și:

Si te intreb acum pe tine mai serios decat nicicand - tu care spunandu-mi ca ma iubesti m-ai facut sa sufar amar o iarna intreaga, incat sufletul mi-i bolnav - te intreb si te rog sa-mi raspunzi face-ma-vei fericita, adica sa ne intelegem, eu inteleg fericirea in aceea sa fiu langa tine, sa fiu in fine a ta.

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.