Setari Cookie-uri

5 Motive stiintifice pentru care femeile sunt obsedate de "50 Shades of Grey"

De ce a devenit "50 Shades of Grey" un fenomen si cum se poate explica stiintific acest lucru.

"50 Shades of Grey" a devenit repede un fenomen chiar daca nu reprezinta nici pe departe o piesa literara iesita din comun. Succesul s-a datorat subiectului abordat care este inca tabu oricat de mult am incerca sa ascundem acest lucru.

Frenezia pe care a creat-o in randul publicului feminin se datoreaza strict subiectului abordat. Multe dintre dorintele noastre sunt ascunse si refuzam sa le scoatem la suprafata, refuzam sa vorbim despre ele de teama sa nu fim judecate. Asadar, iata cateva motive ce pot explica stiintific dependenta de acest film si de cele trei carti:

1. Pentru ca aduce in actualitate sentimentul primei iubiri

Christian Grey este prima iubire a Anastasiei Steel, asa ca odata cu patrunderea in universul cartilor, odata cu vizionarea flmului, fluturasii primei iubiri incep sa bata din aripi si sa ne aduca aminte de acea frumoasa si nevinovata perioada a vietii noastre.

Citește și:

De cele mai multe ori, femeile care se afla intr-o relatie foarte lunga au acest sentiment de retraire a primei iubiri prin intermediul unei carti sau prin intermediul unui film ce abordeaza acest subiect atat de mult iubit.

2. Pentru ca femeile sunt atrase de subiectul dragostei

Pentru ca femeile simt mai mult decat barbatii si trec totul prin filtrul sentimentelor, era de asteptat ca un asemena fenomen sa creeze o astfel de frenezie in randul publicului feminin. S-a demonstrat ca oxitocina si dopamina, doi dintre hormonii sexuali sunt eliberati in momentul in care creierul recepteaza scene de iubire.

Asadar, "50 Shades of Grey" este o alta poveste de dragoste ce contine si un ingredient picant.

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.