Setari Cookie-uri

De vorba cu Anca Serea: "Prioritari in viata mea sunt copiii"

Anca Serea este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de stiri din Romania.

Mama a patru copii, Anca Serea a pus bazele unui proiect prin care si-a propus sa impartaseasca experientele ei cu alte mamici – blogul de parenting Voios.ro. Articolele pe care acesta le publica cuprind sfaturi folositoare pentru viata de mamica, legate de ingrijirea copiilor, alimentatie, stil de viata sanatos, educatie, timp liber.

Dupa cum ea spune, proiectul a venit ca urmare a experientei de mamica si a faptului ca iubeste foarte mult copiii. Intr-un interviu, aceasta a declarat ca ii place atat de mult sa se afle printre copii, incat si-a dorit mult timp sa devina invatatoare. Desi in cele din urma cariera ei a fost alta, dragostea pentru cei mici a facut-o sa se implice in mai multe proiecte care vizeaza copiii.

Anca Serea se afla la al doilea mariaj, cu Adi Sina si este mama a patru copii: David, Sarah, Noah si Stephanie.

Citește și:

Noi am stat de vorba cu Anca si am reusit sa aflam mai multe despre ea si familia sa:

Cum te descurci cu patru prichindei? Ai pe cineva care sa te ajute in cresterea lor?

"As spune ca ne descurcam bine. Sunt mamica, dar si prietena lor. Ne place sa petrecem timp de calitate cu ei si sa le insuflam principii si valori de viata. Vreau sa cred ca suntem parinti buni, dar marturisesc ca cel mai mare merit il au ei. Sunt copii normali, cu nevoi specifice varstei, iar noi ne adaptam de fiecare data personalitatii lor. Ne binecuvanteaza viata cu frumusetea, bunatatea, umorul, generozitatea,energia lor. Ne trezim in zarva lor si adormim cu gandul tot la ei... In cresterea lor ma ajuta familia mea: mama,tata si fratele meu."

Care a fost cel mai dificil moment prin care ai trecut ca mama pana acum?

"Cele mai dificile momente sunt clar legate de starea lor de sanatate. Dar si in astfel de situatii am invatat sa ma temperez si sa gasesc cele mai potrivite solutii. Altfel, ei m-au facut sa devina mai relaxata si toleranta cu tot ceea ce ni se intampla."

Exista o regula pe care nu o incalci niciodata cand vine vorba de copiii tai?

Citește și:

"Nu imi place sa le promit lucruri si apoi sa nu ma tin de cuvant. Regulile pe care le urmam ca familie sunt unele de bun simt, nu le cer nimic exagerat. Sunt un parinte intelegator si tolerant si imi place sa le vin in intampinare chiar si atunci cand fac mici prostioare:)! Reguli exista si in alimentatia lor, care este una cat se poate de sanatoasa. Incerc sa-i fac sa constientizeze importanta unui stil de viata sanatos: miscare si o hrana sanatoasa. Aleg pentru ei produse de incredere, realizate din ingrediente naturale: combin fructele preferate cu legumele si cu cascavalul lor preferat, aleg alimentele fara adaos de zahar, pastele integrale, pestele, carnea de curcan, salatele, care sunt predominante in mesele lor, sandvisurile de dimineata cu cascavalul Hochland. "

Cum reusesti sa iti imparti timpul intre cariera si cresterea micutilor?

Citește și:

"Prioritari in viata mea sunt copiii. Tot programul este organizat in functie de activitatile lor, weekendurile le petrecem integral cu ei dupa bunul lor plac. Cariera a fost si va fi imediat dupa familie, dar ma consider norocoasa ca ii pot implica si pe ei (Sarah si David) destul de des in proiectele mele. Programul la televiziune nu este foarte solicitant si fac cu mare drag tot ceea ce fac. Pretuiesc nespus fiecare moment petrecut cu ei in parte si-mi dau energia si echilibrul sa ma simt o mama implinita."

In ce fel s-a schimbat viata ta de cand ai devenit mamica?

"Am devenit un om mai bun, echilibrat, motivat. Construim planuri pentru ei si traim visul parintilor fericiti si norocosi cu patru copii. Apreciez tot ceea ce ni se intampla chiar si atunci cand am o zi mai putin buna sau ma simt obosita ei imi dau energie si forta."

Cat de diferita este copilaria ta de copilaria pe care ai creat-o pentru copiii tai?

Citește și:

"Probabil ca ei se bucura de mai multe lucruri materiale si de un nivel de informatie mult mai mare. Fundamental nu este foarte diferita: se joaca mult afara cu vecinii din cartier, fac nazbatii ca si noi, merg la scoli de stat, se ajuta intre ei ca fratii si pe noi in gospodarie... Au responsabilitati simple de indeplinit. Eu ii cresc in spiritul generozitatii si al credintei indiferent de orice. Singura diferenta pe care o sesizez este ca din pacate au un soi de maturitate pe care eu nu am avut-o pana la adolescenta."

Multe mamici citesc sute de carti de parenting. Iti cresti copiii dupa “manuale” scrise sau experimentezi si inveti din greseli?

"Am citit multe carti cu sfaturi pentru parinti cand am fost insarcinata cu David si multe dupa aceea dar cele mai bune lectii le-am primit tot de la ei. Noi empatizam mult,simtim cand ceva nu este in regula,discutam mult sa rezolvam ce e necesar... Cea mai importanta lectie este aceea ca dragostea este infinita si ca pruncii nostrisunt ca si florile gradinarului: asa cum ii crestem asa sunt si ei!"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.