Daca esti in cautarea romanului ideal pentru vacanta, te ispitim astazi cu 5 carti erotice considerate capodopere ale literaturii, insutit mai bune si mai senzuale decat povestea lui Christian Grey si a Annei..

1. Sanin – Mihail Artabasev

Atunci cand romanul lui Artabasev a vazut lumina tiparului in 1907, acesta a declansat un intreg scandal. De fapt, cartea a fost considerata atat de indecenta incat Biserica ortodoxa rusa l-a acuzat pe autor de propaganda pornografica.

Drept urmare, nu doar Sanin a fost interzis, ci si orice alta lucrare a autorului. Dincolo de acest scandal din jurul cartii, Sanin este o capodopera a literaturii universale in care sunt abordate teme ca lupta impotriva prejudecatilor sexuale si sociale. Nu in putin randuri, cartea lui Artabasev a fost asemanata cu lucruarile lui Lawrence si Miller.

foto shutterstock cuplu sexy

Eroul principal, Sanin, se intoarce in localitatea natala dupa o lunga absenta. Aici isi viziteaza mama si sora Lida, femeie care avea legaturi sexuale in afara casatoriei, fapt absolut scandalos pentru acea perioada. Pe tor parcursul romanului, Sanin se confrunta cu dileme sexuale si moralitatea acestor astfel de activitati.

Produs disponibil AICI

2. Fructul interzis. Romanul erotic al unei femei din lumea araba - Nedjma

Dincolo de a fi roman erotic, cartea semnata de Nedjma este o adevarata declaratie curajoasa de independenta si de asumare a sexualitatii intr-o lume in care sexualitatea feminina este considerata un pacat impotriva firii prin simplul fapt ca exista.

Mai mult de atat, dintre randurile cartii rabat nu doar dorinta fizica, ci si mania, lupta apriga impotriva tabuurilor si de aparare a sexualitatii independente de corpul masculin, nesupusa si cat se poate de vie. Din cauza scandalului declansat de acest roman, autoarea sa este nevoita sa isi ascunda inca identitatea.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: