20 de cărți pentru copii pe care trebuie să le citești ca adult

20 de cărți pentru copii pe care trebuie să le citești ca adult

Pășește în lumea magică a cărților pentru copii. Ai să descoperi o lume de fantezie, în care prințesele, magicienii și vrăjitoarele există, în care prietenii imaginari sunt cât se poate de reali, o lume în care binele învinge întotdeauna, la fel și toate celelalte calități cu care o persoană poate fi înzestrată.

În speranța că ai citit și ai recitit cărțile copilăriei, m-am gândit să revin asupra listei cu cărți pentru copii pe care trebuie să le ai în bibliotecă și să completez cu 20 de titluri de cărți pentru copii pe care trebuie să le citești ca adult. Sunt cărți magice, sunt ce ai nevoie atunci când vrei să te detașezi și să evadezi.

Descopera mai multe carti pentru copii aici.

Cărți pentru copii mari

1. Povești de seară pentru fete rebele

Carti pentru copiiA fost odată o fetiță care voia să ajungă pe Marte, o alta care a devenit cea mai bună tenismenă din lume, dar și o alta matematician și filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în cartea "Povești de seară pentru fete rebele" de către 60 de ilustratoare din toată lumea. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… toate modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru acelea dintre noi care vor să-și vadă visurile devenite realitate.

2. Pisicile războinice

Carti pentru copii pe care trebuie sa le citesti ca adultDintre cele patru clanuri de pisici sălbatice care au conviețuit în pădure, timp de generații întregi, după legile statornicite de către strămoșii lor războinici, pisicile din Clanul Tunetului se află acum în mare pericol, în timp ce sinistrul Clan al Umbrelor devine mai puternic pe zi ce trece. Războinici de seamă mor unul după altul, în cele mai misterioase moduri.

În tot acest haos apare Roșcovanul, un biet pisoi de casă, care s-ar putea dovedi a fi cel mai viteaz dintre toți.

3. Prințul nemilos

Carti pentru copii pe care trebuie sa le citesti ca adultJude avea doar șapte ani când părinții ei au fost uciși, iar ea și cele două surori ale ei au fost răpite și duse să trăiască în Înalta Curte a Tărâmului Zânelor. Au trecut zece ani de atunci și acum Jude își dorește mai mult decât orice să-și găsească locul aici, deși este o simplă muritoare. Însă în regat muritorii sunt în inferioritate și multe dintre zâne detestă oamenii, în special Prințul Cardan, fiul cel mai mic și mai nemilos al Înaltului Rege. Ca să-și câștige locul la Curte, personajul principal al cărții este nevoit să-l sfideze și să suporte consecințele.

"Jude, care se confruntă cu o lume pe care o iubește și o urăște deopotrivă și care alege să obțină putere și sigurantă în loc să rămână o persoană cu inima curată, este o naratoare captivantă. Indiferent ce urmărește cititorul – o acțiune care să-l țină cu inima strânsă, o poveste de dragoste fatală, trădări, complexitate morală – povestea de față este o aventură pe cinste." - Booklist

4. Nancy Parker. Jurnalul unei detective

Carti pentru copii mari"Detectivă, asta mi-ar plăcea cel mai mult să devin și nu văd niciun motiv pentru care n-aș putea fi. În afara faptului că, poate, sunt prea tânără pentru asta. Și că nu îmi place sângele.". Nancy Parker abia a împlinit paisprezece ani și deja a primit prima ei slujbă – servitoare în casa doamnei Bryce. Nu este slujba la care visa, ea preferă să dezlege cazuri de crimă, dar când doamna Bryce începe să dea petreceri extravagante, lucruri suspecte ies la iveală. Oare va reuși Nancy să afle toate secretele din trecutul întunecos al stăpânei sale și în același timp să își păstreze slujba?

5. Lămâi, cărți și prieteni

Carti pentru copiiPe Calypso o vezi mai mereu singură și cu nasul în cărți. De când a rămas orfană de mamă, iar tatăl ei s-a transformat într-un om retras și distant, micuța și-a căutat alinarea și refugiul în cărți. Singura cu care leagă o relație de prieteni strânsă este Mae, noua colegă, la rândul ei pasionată de citit și de scris povestiri. Locuința lui Mae este plină de viață, veselă și gălăgioasă - așa cum este și ea -, iar din cauza asta lui Calypso îi place să-și petreacă timpul acolo. După un timp, Calypso descoperă în biblioteca tatălui său un secret care o face să înțeleagă că ceva nu este în regulă. Va reuși fetița să rescrie povestea familiei sale și să îi ofere un final fericit?

6. Foca domnului Cleghorn

Carti pentru copii mariCum ai reacționa dacă ai găsi un pui de focă abandonat pe o stâncă în mijlocul mării? Ce ai face cu el? L-ai lua cu tine acasă? Pentru că domnul Albert Cleghorn asta a făcut, fără să stea prea mult pe gânduri, fără să se gândească la consecințe. Aceasta este povestea domnului Cleghorn și a lui Charlie, hotărâți să găsească un cămin pentru micuța focă, dar și fericirea pentru fiecare dintre ei. O poveste emoționantă care-i va încânta atât pe cititorii tineri, cât și pe cei mai în vârstă.

7. Copacul dorințelor

Carti pe care trebuie sa le citestiÎn dimineața zilei ei de naștere, Dulcie este vizitată de un roșcovan curios care are de scos mereu câte ceva ciudat din ruscac: ba o scară, ba o trăsură sau chiar și un ponei. Împreună cu servitoarea Alice și cu frații George și Dicky, aceștia pornesc în căutarea copacului dorințelor, însă drumul lor întortochiat nu este lipsit de obstacole stranii. William Faulkner nu a intenționat niciodată să publice Copacul dorințelor, singura lui carte pentru copii, scrisă pentru fetița unei femei pe care o iubea, însă la doi ani după moartea autorului și la 40 de ani după scrierea ei, cartea a fost publicată și s-a bucurat de succes.

8. Aventurile lui Huckleberry Finn

Carti pentru copii pe care trebuie sa le citesti ca adultHuck este un puști lipsit de educație și maniere. Ajunge să fugă din casa văduvei Douglas simțindu-se încolțit de un abecedar și sătul de poveștile despre Moise și Rai.

Așa începe călătoria fascinantă a celor trei eroi - Huck, inimosul Jim și ștrengarul Tom, la capătul căreia aceștia vor descoperi ce înseamnă libertatea, curajul și prietenia. Aventurile lui Huckleberry Finn rămâne unul dintre cele mai citite romane clasice din întreaga literatură universală.

9. Goosebumps - Noaptea păpușii

Carti pentru copii mariSlappy devine păpușa preferată a micuței Lindy chiar din ziua în care o găsește aruncată la gunoi. Fostă păpușă a unui ventriloc, Slappy nu se numără printre păpușile care plac tuturor, însă te poți distra pe cinste cu ea. Numai că surioara lui Lindy devine geloasă pe toată atenția de care se bucură aceasta de când are o păpușă atât de interesantă, motiv pentru care se hotărăște sa facă și ea rost de o astfel de jucărie. Însă lucruri din ce în ce mai ciudate încep să se petreacă. Cine să fie oare făptașul... sau făptașa?

10. Henry și puterea imaginației

Carti pentru copiiAventura micuțului Henry începe atunci când mult iubitul său iepuraș dispare, iar bunicul îl sfătuiește să își folosească imaginația pentru a-și regăsi prietenul de jucărie. Va reuși Henry cu puterea imaginației să îl aducă înapoi pe Pomiță? Henry și puterea imaginației prezintă o poveste fără vârstă, în continuarea fenomenului literar internațional SECRETUL, al scriitoarei Rhonda Byrne.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri