Setari Cookie-uri

Top destinatii de vacanta in Turcia: Antalya, Kusadasi si Bodrum

Romanii care calatoresc in Turcia apreciaza calitatea serviciilor, costurile echitabile si oferta turistica variata.

Oricare ar fi motivatia oaspetilor, circuite sau evenimente culturale, sejururi de relaxare, de tratament, luna de miere, calatorii de afaceri sau shopping, infrastructura locala este capabila sa satisfaca nevoile celor mai exigenti turisti. Iata care sunt cele mai cautate destinatii de vacanta in Turcia:

Antalya

Antalya, cea mai importanta zona de pe riviera turceasca, primeste anual aproximativ 35% din turistii care viziteaza intreaga tara, tendinta in crestere, incurajata de o rapida diversificare in sectorul de turism.

Antalya este in topul preferintelor familiilor cu copii, deoarece hotelurile din statiuni precum Antalya, Kundu, Belek sau Side pun la dispozitia oaspetilor posibilitati variate de distractie si relaxare, cum ar fi plajele private sau toboganele acvatice. Alte argumente care influenteaza deciziile turistilor romani asupra destinatiilor sunt, pe langa oferta hotelului, configuratia plajei - sunt apreciate cele care au nisip fin si intrare lina in mare -, dar si apropierea statiunilor de aeroport sau diferitele oferte de activităti recreative din zona respectiva“ detaliaza Madalina Indolean, managerul agentiei de turism Daiavedra.

Citește și:

In topul plajelor preferate de turistii romani din aceasta zona a Turciei intra Alanya (unde gasim cel mai lung sezon estival) dar si Lara si Kundu (foarte apropiate de aeroport). Statiunea Belek este populara datorita hotelurilor luxoase, care includ in oferta si accesul la terenuri de golf, iar Kemer este o destinatie aleasa in principal datorita peisajelor pitoresti, desi transferul de la aeroport dureaza mai mult de o ora. In timpul sejurului se pot face excursii la vestigiile antice sau medievale, cum ar fi Fortareata Alanya, Turnul Rosu, siturile Olympos si Phaselis sau Amfiteatrul Aspendos. Tot in zona, parcul national Beydaglari (Olympos) beneficiaza de plaje foarte frumoase si de cele mai bune conditii pentru practicarea unui numar variat de sporturi: catarari montane, biciclism, alpinism, canoe, caiac sau parasutism.

Citește și:

Kusadasi

In timpul sezonului, numarul de turisti care vin in vacanta in Kusadasi ajunge la aproximativ jumatate de milion. Pentru turistii romani, este o destinatie cu traditie, fie ca opteaza pentru transport individual, cu autocarul sau cu avionul.

De ce aleg romanii vacantele la Kusadasi? “Tarmul spectaculos al Marii Egee, tarifele de cazare mai mici (in comparatie cu Antalya), constructia parcurilor acvatice Adaland si Aqua Fantasy, apropierea de situl Efes si viata de noapte animata sunt argumente importante pentru alegerea acestei destinatii de vacanta. Pasionatii de diving, windsurfing si iahting pot opta pentru o vacanta activa in Kusadasi” spune managerul Daiavedra.

Bodrum

Cu o istorie bogata, orasul, supranumit in antichitate Halikarnas, atrage turistii datorita peisajelor impresionante si a atmosferei boeme. Exista multe resorturi de lux, zona se bucura de o viata de noapte activa iar muzeele sunt pe placul celor care doresc sa viziteze si sa cunoasca istoria veche. “Hotelurile din statiunile invecinate orasului Bodrum sunt adecvate atat pentru vacantele cu familia cat si pentru vacante romantice, active sau pentru relaxare. Familiile cu copii opteaza, cel mai des, pentru Gumbet sau Ortakent, golful Bitez este preferat de pasionatii de surfing, pe cand luxoasa Torba este destinatia preferata de cupluri” detaliaza Madalina Indolean, manager Daiavedra.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.