Setari Cookie-uri

7 mantre pentru a-ti echilibra cele 7 chakre

Se pare ca hindusii cunosc secretul unei vieti echilibrate si in deplina armonie cu cei din jur. Nu degeaba sunt maestri in mediatie sau yoga si au o filosofie de viata ce promoveaza iubirea si respectul pentru orice fiinta vie.

Chakrele sunt centrii energetici ai organismului, care ii asigura acestuia buna functionare si relatia cu mediul inconjurator. Neplacerile de zi cu zi, stresul si viata agitata pot cauza blocaje energetice la nivelul acestora care, in timp, se rasfrang asupra corpului fizic, cauzand boli. Pentru a echilibra cele 7 chakre si a asigura buna functionare a nivelurilor energetice ale organismului, de ajutor poate fi meditatia mantra. Aceasta este, de fapt, o autohipnoza pozitiva, care te ajuta sa iti gasesti echilibrul si pacea interioara.

meditatie
Foto: Loona Vandorne, Shutterstock

Iata cateva exemple de mantre, pe care este bine sa le repeti, fie individual, fie succesiv, cu voce tare sau in gand:

1. Chakra pubiana (a radacinii) (Muladhara)

“Sunt puternic, stabil si linistit.”

Pentru a asigura legatura cu Pamantul, fie te asezi cu picioarele sau cu soldurile la nivelul solului, fie stai in picioare, cu acestea larg departate cat amplitudinea umerilor, fie mergi pe sol cu pasi fermi. Imagineaza-ti o sfera rosie la baza coloanei vertebrale apoi simte cum energia vibreaza pe masura ce iti repeti mantra.

Citește și:

2. Chakra sacrala (Svadhisthana)

“Creativitatea curge prin mine.”

Zona abdomenului inferior este centrul creativitatii si instinctelor. Imagineaza-ti o sfera stralucitoare portocalie in zona subombilicala. Chiar daca tu nu consideri ca ai abilitati deosebite artistice, identifica-te cu deschiderea spre creativitate. Acest lucru are efecte benefice asupra multor aspecte ale vietii tale. Cat timp iti repeti mantra, simte cum energia vibreaza in zona abdominala inferioara.

3. Chakra plexului solar (Manipura)

“Cateodata renuntarea este alegerea cea mai reconfortanta.”

Imagineaza-ti o sfera aurie care se roteste deasupra ombilicului, in zona plexului solar, centrul puterii spirituale. Cand acest centru este blocat, sustii cu intensitate anumite alegeri, relatii sau idei, doar de dragul de a avea mereu dreptate si astfel te complaci in situatii de viata care nu iti mai aduc nimic pozitiv. Asa cum aceasta mantra aminteste, uneori a renunta este cea mai buna solutie.

Incearca sa vizionezi ceea ce te framanta si tot ce are legatura cu acest lucru. Si-a servit scopul in viata ta, acum este timpul sa plece; imagineaza-ti cum se indeparteaza de la tine. Bucura-te de sentimentul reconfortant pe care il traiesti si simte vibratia energiei in zona supraombilicala.

Citește și:

4. Chakra inimii (Anahata)

“A oferi inseamna a primi.”

Chakra inimii este centrul iubirii, generozitatii, compasiunii si iertarii. Vizualizeaza o sfera verde aflata la nivelul sternului. Pentru a echilibra chakra inimii, stai in picioare langa un copac, inspirand si expirand adanc. O data cu inspiratia, primesti de la copac oxigenul necesar organismului, iar o data cu expiratia ii oferi copacului dioxidul de carbon necesar proceselor metabolice. Respira, repetand mantra si simte vibratia energiei la nivelul pieptului.

5. Chakra bazei gatului (Visudha)

“Cuvintele mele sunt precum semintele.”

Cea de-a cincea chakra este centrul comunicarii, care transforma cuvantul in creatie dar si sursa inspiratiei, a comunicarii non-verbale, a ideilor si gandurilor. Imagineaza-ti o sfera turcoaz care se roteste la nivelul gatului. Mantra te ajuta sa realizezi ce putere au vorbele pe care le emiti. Depinde doar de tine sa “plantezi” cuvinte si idei cu un mesaj pozitiv, care sa inspire si sa produca o schimbare in bine in viata ta sau a celorlalti, sau dimpotriva, sa emiti cuvinte goale, demoralizante ori barfa neconstructiva.

Citește și:

6. Chakra celui de-al treilea ochi (Ajna)

“Sunt deschisa la idei noi.”

A sasea chakra este centrul intelepciunii, puterii si controlului, ceea ce te va ghida intreaga viata. Cu siguranta ca ai cautat deseori indrumare, dar ai respins anumite idei, pentru ca pareau nefamiliare. Imagineaza-ti o sfera indigo ce se roteste intre sprancene, locul celui de-al treilea ochi. Inspira. Expira, repetand mantra si simte energia vibrand la nivelul fruntii. Acest lucru te va ajuta sa renunti lavechile obiceiuri sau rutina impovaratoare si sa incerci ceva nou.

7. Chakra coroanei (Sahasrara)

“Ma incredintez celui mai mare si mai bun care cauta sa iasa din mine.”

Chakra coroanei este centrul energetic care te conecteaza la univers si divinitate. Imagineaza-ti o sfera violet care se roteste deasupra capului tau. A te preda se confunda deseori cu a renunta, insa, departe de a insemna slabiciune, este de fapt expresia intelepciunii si a puterii. Pe masura ce repeti mantra, imagineaza-ti cum ai gandi, vorbi si actiona daca ai fi in legatura cu divinitatea. Simte vibratia energiei din crestet pana in talpi, iar pentru a incheia, inspira si expira foarte lent si profund pe nas.

Citește și:

Incearca si tu aceste mantre in ritualul tau zilnic de meditatie si vei vedea schimbari in bine in toate aspectele vietii tale!

Foto prima pagina: Avesun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.