Viata ne invata multe lectii, care ne ajuta sa devenim oamenii care suntem in prezent. A citi despre experientele altor oameni si invataturile care au rezultat din ele ne ajuta sa constientizam ce alegeri facem, sa imbratisam provocarile pe care ni le ofera viata, sa ne permitem sa gresim, sa ratam, sa revenim. Insa, intr-un final, ceea ce inveti din experienta proprie va avea cel mai mare impact in viata ta.

Citate inspirationale despre viata care te vor ajuta in cele mai dificile momente

Foto: Ditty_about_summer, Shutterstock

"In scoala, ai invatat o lectie, apoi ai primit un test; in viata, ai primit un test, care te-a invatat o lectie." - Tom Bodett

Fii deschis si nerabdator sa inveti din cat mai multe lectii pe care ti le ofera viata: 1. “Gaseste 3 hobby-uri pe care sa le iubesti; unul sa-ti aduca bani, altul, sa te mentina in forma, iar al treilea sa iti dezolte creativitatea.” In viata nu putem face intotdeauna doar ce ne place, ci si ceea ce trebuie. Sanatatea, bogatia si fericirea sunt elementele-cheie ale unei vieti ideale. Cum putem favoriza aparitia acestora? Incercand, pe cat posibil, sa gasim placere in activitatile de zi cu zi.

2. “Supra-analizarea este toxica; distruge situatii, incurca lucruri, iti provoaca ingrijorare si face ca totul sa para mai rau decat este in realitate.” Nu petrece prea mult timp analizand daca sa iesi din zona ta de confort si sa profiti de o anumita oportunitate pentru a-ti schimba viata. Gestioneaza riscul, asculta-ti intuitia, gaseste-ti curajul si actioneaza!

3. “Exerseaza ca si cum nu ai castigat niciodata, executa ca si cum nu ai pierdut niciodata.” Increderea in sine si o atitudine pozitiva, alaturi de efort si determinare, constituie ingredientele cheie pentru a avea o viata implinita si plina de succes.

4. “Oricine incearca sa te doboare este deja mai jos decat tine.” Nu este cazul sa te temi de ceea ce gandesc sau spun ceilalti despre tine. Daca iti cauti validarea la ceilalti inainte de a lua o decizie sau a actiona, niciodata nu vei fi tu insuti. Cand ai capatat curaj si vrei sa schimbi ceva in viata ta, vor fi oameni care te vor sustine, ignora, respinge sau nu vor fi de acord cu tine - si asta este bine! Concentreaza-te asupra celor care te sustin si te incurajeaza atunci cand iei atitudine si iesi din zona ta de confort.

5. “Asculta cu atentie cum iti vorbeste o persoana despre altcineva; sunt sanse mari ca asa sa vorbeasca si despre tine altora.”

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: