Setari Cookie-uri

10 lectii de viata pe care trebuie sa le stii

In scoala, ai invatat o lectie, apoi ai primit un test; in viata, ai primit un test, care te-a invatat o lectie.

"In scoala, ai invatat o lectie, apoi ai primit un test; in viata, ai primit un test, care te-a invatat o lectie." - Tom Bodett

Fii deschis si nerabdator sa inveti din cat mai multe lectii pe care ti le ofera viata:

1. “Gaseste 3 hobby-uri pe care sa le iubesti; unul sa-ti aduca bani, altul, sa te mentina in forma, iar al treilea sa iti dezolte creativitatea.”

In viata nu putem face intotdeauna doar ce ne place, ci si ceea ce trebuie. Sanatatea, bogatia si fericirea sunt elementele-cheie ale unei vieti ideale. Cum putem favoriza aparitia acestora? Incercand, pe cat posibil, sa gasim placere in activitatile de zi cu zi.

2. “Supra-analizarea este toxica; distruge situatii, incurca lucruri, iti provoaca ingrijorare si face ca totul sa para mai rau decat este in realitate.”

Nu petrece prea mult timp analizand daca sa iesi din zona ta de confort si sa profiti de o anumita oportunitate pentru a-ti schimba viata. Gestioneaza riscul, asculta-ti intuitia, gaseste-ti curajul si actioneaza!

Citește și:

3. “Exerseaza ca si cum nu ai castigat niciodata, executa ca si cum nu ai pierdut niciodata.”

Increderea in sine si o atitudine pozitiva, alaturi de efort si determinare, constituie ingredientele cheie pentru a avea o viata implinita si plina de succes.

4. “Oricine incearca sa te doboare este deja mai jos decat tine.”

Nu este cazul sa te temi de ceea ce gandesc sau spun ceilalti despre tine. Daca iti cauti validarea la ceilalti inainte de a lua o decizie sau a actiona, niciodata nu vei fi tu insuti. Cand ai capatat curaj si vrei sa schimbi ceva in viata ta, vor fi oameni care te vor sustine, ignora, respinge sau nu vor fi de acord cu tine - si asta este bine! Concentreaza-te asupra celor care te sustin si te incurajeaza atunci cand iei atitudine si iesi din zona ta de confort.

5. “Asculta cu atentie cum iti vorbeste o persoana despre altcineva; sunt sanse mari ca asa sa vorbeasca si despre tine altora.”

Inconjoara-te cu oamenii potriviti si fii constient ca cei care te sustin si te incurajeaza te vor trata, atat pe tine cat si pe altii, cu integritate si respect.

citate despre viata Foto: PathDoc, Shutterstock

Citește și:

6. “Aminteste-ti doua lucruri in viata. Ai grija de gandurile tale atunci cand esti singur; ai grija de vorbele tale atunci cand esti in public.”

Gandurile negative nu duc nicaieri; insa cu siguranta vor erupe in limbajul pe care il folosesti cu cei din jur, in special in situatii dificile. Acest lucru poate provoca alterarea relatiilor dintre voi. Pe cale de consecinta, o atitudine amiabila creeaza ganduri si vorbe pozitive ceea ce va duce la relatii pozitive, chiar si in cele mai solicitante timpuri.

7. “Intotdeauna ar trebui sa inveti; daca esti cea mai desteapta persoana din incapere, probabil ca te afli in locul nepotrivit.”

Un mod sigur si incredibil de plictisitor de a-ti trai viata este sa stii tot ceea ce e de stiut si sa consideri ca nu mai ai nimic de invatat. Scoala vietii este mult mai importanta decat teoriile abstracte si seci. Cunoasterea adevarata este data de experientele de viata, lovitul cu capul de pragul de sus, dorinta de a incerca lucruri noi si de a pasi in necunoscut.

Citește și:

8. “Nu renunta la tine incercand sa ramai langa cineva caruia nu-i pasa daca te pierde.”

Aceasta este o lectie dura de viata, intrucat vine la pachet cu emotiile si sentimentele care insotesc iubirea. Intotdeauna vor exista semne atunci cand cel de langa tine si-a pierdut interesul sau nu te mai iubeste cu aceeasi intensitate cu care il iubesti tu. Depinde doar de tine sa iti dai seama (desi este greu), intrucat iubirea te orbeste si alegi sa ignori semnalele. Fii sincer cu tine, in sinea ta, gandeste-ti relatia in perspectiva si alege sa nu mai stai langa persoane carora nu le pasa de tine.

9. “Inceteaza sa te gandesti cat esti de stresat si aminteste-ti cat esti de binecuvantat.”

S-a dovedit ca stresul ucide. Fa un efort constient si infrunta toate situatiile cauzatoare de tensiune din viata ta. Exerseaza zilnic recunostinta si apreciaza-te pentru ceea ce esti, pentru ca esti unic!

Citește și:

10. “In timp ce unii ii considera nebuni, noi ii vedem ca adevarate genii, pentru ca acestia care sunt suficient de nebuni incat sa creada ca pot schimba lumea sunt cei care o schimba cu adevarat.” – Steve Jobs

Fii curajos si crede in tine! Viseaza maret, inconjoara-te de oameni care cred in tine si te sustin, permite-ti sa gresesti si sa inveti din greselile tale. Doar strabatand drumul cel mai lung vei invata cu adevarat lectiile vietii si vei avea puterea sa schimbi lumea!

Citeste si: Citate impresionante care iti vor schimba radical viziunea despre viata

Foto: Poprotskiy Alexey, Shutterstock
&nbs

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.