Setari Cookie-uri

3 miracole biblice explicate de stiinta

Ce explicatii au gasit cercetatorii pentru minuni din Biblie?

Fiecare dintre noi stie cel putin un miracol infaptuit in Biblie, indiferent ca e vorba de Noul Testament sau de Vechiul Testament. Unele dintre ele, asa cum ar fi de exemplu, inmultirea painii si a vinului sau minunea de la nunta din Cana Galileii sunt inca problematice pentru oamenii de stiinta care isi doresc mai mult sa cerceteze decat sa creada orbeste. Prin uramare o serie de minuni sau de intamplari supranaturale din Biblie si-au gasit treptat explicatia stiintifica.

1. Potopul si Arca lui Noe

Cei mai multi dintre oamenii de stiinta sunt de parere ca Arca lui Noe este mai degraba un simbol, si nu o ambarcatiune uriasa in care acesta a urcat cate o pereche din fiecare specie de animal, precum si pe cei din familia sa. Cu toate acestea, este foarte probabil ca marea inundatie sa fie absolut reala. Chiar si asa, cei mai multi dintre ei sunt de parere ca nu a fost un eveniment global, ci unul local.

Citește și:

Originea acestei legende pot fi cele doua rauri de pe teritoriul mesopotamian (astazi Irak), Tigru si Eufrat, care si-au iesit din matca in numeroase randuri si au cauzat indundatii majore. Prin urmare, nu ar fi imposibil ca impresionanta cantitate de ploaie care a cazut sa duca, asa cum spuneam, la iesirea din matca a celor doua rauri pana cand acestea s-au intersectat.

biblie

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.