Setari Cookie-uri

3 filme pe care trebuie sa le vezi de doua ori ca sa le intelegi

Topul productiilor cinematografice care te vor lasa cu gura cascata!

3. 2001: Odiseea spatiala – 2001: A Space Odyssey

Pelicula regizata de Stanley Kubrick este nu doar unul dintre cele mai bune filme SF, ci pur si simplu unul dintre cele mai spectaculoase filme regizate vreodata. Odiseea spatiala este o meditatie vizuala pe muzica lui Johann Strauss despre evolutie si conditia umana. Scopul acestui film, asa cum spunea autorul romanului pe care este bazat, nu este sa ofere raspunsuri, ci sa ridice intrebari. Daca ai inteles complet 2001, spunea Arthur C. Clarke, atunci am dat gres.

Candva, in trecut, cand oamenii nu existau, ceva sau cineva a dat omenirii un avant si a „plantat pe planeta” noastra un monolit care a dus la primul pas pe treapta evolutie din maimuta in om. Peste ani si ani, omenirea a descoperit un astfel de monolit pe luna, semn ca exista cineva dincolo de puterea noastra de intelegere. Blocul compact de piatra se afla pe satelitul natural al pamantului de cel putin 4 milioane de ani.

Citește și:

18 luni mai tarziu, nava Discovery 1 se afla in drum spre Jupiter. La bord, pe langa astronauti si oamenii de stiinta in hibernare criogenica se afla HAL 9000, creierul computerizat al misiunii. Cercetatorul David Bowman descopera in scurta vreme o greseala in sistemul de comunicatii iar acest lucru va declansa un sir de evenimente complet neprevazute.

Fara sa stie, David se va angaja intr-o cursa intre inteligenta umana si inteligenta artificiala. La capatul acestui maraton se afla urmatoarea treapta pe scara evolutiei.


Foto prima pagina Peter Bernik / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.