Setari Cookie-uri

Ghidul planificarilor bugetare casnice

Educatia financiara este calea prin care putem sa avem luna de luna un buget echilibrat. Iar cu responsabilitate si incredere in fortele proprii putem sa ajungem la o planificare bugetara care sa ne ajute sa trecem cu bine prin perioadele dificile din punct de vedere financiar.

Planificarile bugetare pot parea un lucru greu de facut, dar cand totul se intampla in familie si alaturi de cei dragi, lucrurile devin mult mai usoare si placute. KRUK Romania doreste sa le arate clientilor sai si nu numai, cum pot face o planificare bugetara.

Iuliana Tudor, cunoscuta personalitate TV, impreuna cu specialistii KRUK Romania au realizat ghidul planificarilor bugetare. Astfel, puteti avea controlul cheltuielilor de acasa. Unul dintre sfaturile Iulianei Tudor este acela de a va consulta cu familia sau cu persoana cu care impartiti lucrurile in viata, in felul acesta veti avea parte de experiente frumoase, dar si de bugete bine realizate, pentru nevoile membrilor familiei.

Cumparaturile de acasa

• Pregatiti lista de cumparaturi impreuna cu toata familia. In felul acesta va veti asigura ca toti membrii familiei isi vor cumpara doar lucrurile de care au nevoie. Iar un lucru este clar, aceste activitati in familie sunt cele mai amuzante, dar si constructive.
• Nu plecati la cumparaturi fara o lista detaliata a lucrurilor pe care trebuie sa le cumparati. Fara o lista concreta, riscati sa ajungeti la casa cu multe obiecte de care nu aveti nevoie si sa uitati pentru ce ati plecat la cumparaturi.
• Cu lista gata pregatita nu veti petrece foarte mult timp la cumparaturi si veti avea mai mult timp la dispozitie pentru a sta alaturi de cei dragi.

Citește și:

Planificarea bugetara pe termen lung si economiile in familie

Specialistii KRUK recomanda realizarea unei planificari bugetare, pe term lung, dar si pe termen scurt. Iuliana Tudor ne arata cum o planificare a bugetului pe termen lung va poate ajuta sa puneti bani deoparte si sa realizati un fond de economii pentru viitorul copilului.

“Prin puterea exemplului putem schimba multe in jurul nostru. Alaturi de echipa KRUK Romania, am posibilitatea de a intra si mai mult in legatura cu romanii. Am posibilitatea de a fi alaturi de ei si de a impartasi cu ei momentele pe care le petrec cu familia atunci cand ne stabilim impreuna urmatoarea miscare financiara. Trebuie sa recunosc, venirea lui Tudor in viata noastra ne-a schimbat foarte mult in bine. Odata cu el, am inceput sa vedem lumea altfel. Iar dorinta ca lui sa ii fie bine ne-a facut sa fim mai organizati. Am ajuns sa fim foarte linistiti si calculati cu banii, iar totul a pornit de la un cont de economii pentru educatia lui. Este mult mai usor cand pui lucrurile pe hartie si le planifici din timp”, a declarat Iuliana Tudor, personalitate de televiziune.

Citește și:

Micile schimbari din casa reduc cheltuielile lunare

Sa nu uitam de lucrurile mici pe care le putem schimba in casa in care locuim. Aceste schimbari ne fac sa fim mai atenti la lumea in care traim si la mediul inconjurator.

• Schimbati becurile din casa cu becuri economice. Acest lucru va poate ajuta la reducerea in timp a consumului de energie in gospodarie;
• Nu lasati aparatele de uz casnic in priza. Acestea consuma energie fara sa fie folosite si factura lunara va creste.

Foto prima pagina: Aaron Amat, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.