Experientele de viata ale fiecaruia dintre noi sunt, in mod evident, diferite si, ca atare, ritmul in care fiecare dintre noi se maturizeaza din punct de vedere emotional si spiritual poate fi diferit. Totusi, mai devreme sau mai tarziu, toti trebuie sa invatam cateva lectii absolut esentiale care ne vor ajuta sa ne dezvoltam armonios si, de ce nu, sa ne ofere o perspectiva mai ampla si chiar un pic mai pozitiva. Cheia tutror acestora este un singur cuvant: DA! Da, pot. Da, doare, dar invat din asta si depasesc momentul. Da, pot sa iert. Da, pot sa fiu cea mai buna persoana care pot fi. Prin urmare, iata care sunt cele cateva lectii de viata pe care trebuie sa ni le insusim.

1. Da, renunt la griji in ceea ce priveste perspectiva celorlalti asupra mea

Atunci cand ajungi sa te cunosti foarte bine si iti accepti atat calitatile, cat si defectele, stii exact cine esti. Prin urmare, increderea ta in tine trebuie sa fie de nezdruncinat. Prin urmare, cuvintele rautacioase sau dorintele malitioase ale oamenilor din jur nu trebuie sa aiba niciun efect asupra ta. Esti in acel punct al vietii in care poti si trebuie sa depistezi relatiile toxice, indiferent de natura lor, si sa le elimini din viata ta.

Foto KieferPix / Shutterstock

2. Da, sunt implicat social

Actiunile fiecaruia dintre noi au un impact sau altul asupra celor din jurul nostru pentru ca in asa maniera functioneaza societatea. Prin urmare, unul dintre primele semne de maturizare spirituala este implicarea in viata sociala si intelegerea mecanismelor care formeaza si duc la functionarea unei comunitati. Chiar si gesturile mici, cum ar fi pastrarea curateniei in jurul blocului sau incurajarea altora sa faca acest lucru poate insemna mai mult decat pare la prima vedere.

3. Da, sunt stapanul sentimentelor si emotiilor mele

Exista experienta de viata mai usoare si altele care lasa urme dureroase pentru totdeauna. Nu de putine ori se intampla ca pentru acestea din urma, sa nu avem nicio vina. Desigur, acest lucru nu inseamna dezicerea de orice fel de responsabilitate, ci mai degraba inseamna puterea de a accepta ca unele actiuni malitioase comise impotriva noastra nu sunt generate de actiunile fiecaruia dintre noi, ci de forte exterioare, independente de cel asupra caruia sunt comise. Poate suna lipsit de speranta insa puterea sta in mainile celui care stie cand sa accepte partea sa de vina si, in acelasi timp, cand sa isi dea seama ca nu este vinovat pentru actiunile negative ale altor persoane, chiar daca sunt intoarse impotriva sa.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: