Setari Cookie-uri

Lista Marelui DA: Ce lectii ai de invatat in aceasta viata?

Top 5 lectii actuale despre spiritualitate si dezvoltare emotionala

Foto KieferPix / Shutterstock

2. Da, sunt implicat social

Actiunile fiecaruia dintre noi au un impact sau altul asupra celor din jurul nostru pentru ca in asa maniera functioneaza societatea. Prin urmare, unul dintre primele semne de maturizare spirituala este implicarea in viata sociala si intelegerea mecanismelor care formeaza si duc la functionarea unei comunitati. Chiar si gesturile mici, cum ar fi pastrarea curateniei in jurul blocului sau incurajarea altora sa faca acest lucru poate insemna mai mult decat pare la prima vedere.

3. Da, sunt stapanul sentimentelor si emotiilor mele

Exista experienta de viata mai usoare si altele care lasa urme dureroase pentru totdeauna. Nu de putine ori se intampla ca pentru acestea din urma, sa nu avem nicio vina. Desigur, acest lucru nu inseamna dezicerea de orice fel de responsabilitate, ci mai degraba inseamna puterea de a accepta ca unele actiuni malitioase comise impotriva noastra nu sunt generate de actiunile fiecaruia dintre noi, ci de forte exterioare, independente de cel asupra caruia sunt comise. Poate suna lipsit de speranta insa puterea sta in mainile celui care stie cand sa accepte partea sa de vina si, in acelasi timp, cand sa isi dea seama ca nu este vinovat pentru actiunile negative ale altor persoane, chiar daca sunt intoarse impotriva sa.

Citește și:

4. Da, imi voi pastra puterea de a zambi indiferent de situatie

Desi suna exagerat de optimist, cheia pentru aceasta viata este recunostinta pentru lucrurile si oamenii buni din vietile noastre, indiferent cat de mici sau de putini ar parea la o prima vedere. Fiecare zi trebuie sa fie o binecuvantare, un motiv in plus pentru a incerca sa iti infrumusetezi viata, pentru a intinde o mana unui strain sau pentru a face o fapta buna, fara sa astepti o recompensa iar toate acestea cladesc, picatura cu picatura, zidul de pe care trebuie sa se inalte zambetul. Goethe spunea candva ca nu trebuie sa lasam sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos. Toate acestea nu sunt in va si vor construi speranta in sufletele fiecaruia dintre noi, oricat de grei si de anemici ar fi primii pasi.

5. Da, voi da dovada de compasiune, inainte de orice altceva

Toti emitem judecati de valoare, chiar daca ne dam seama de acest lucru sau nu, si o facem in feluri diferite. Desigur, e perfect legitim sa ii judecam pe cei din jur, cat si pe noi, in sinea noastra, atat timp cat facem acest lucru intr-o maniera obiectiva si daca suntem dispusi sa vedem inclusiv calitatile oamenilor din jurul nostru, chiar daca suntem tentati sa negam astfel de insusiri, din cauza unui anumit timp de comportament.
Foto prima pagina Aleshyn_Andrei / Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.