Setari Cookie-uri

Pune-ti barbatul la munca! Iata cum sa-l convingi sa te ajute la treburile casnice

Diviziunea muncii in treburile casnice lipseste din foarte multe familii in care femeile par sa-si asume intreaga responsabilitate, iar barbatii asteapta luni intregi sa se strice o priza pentru a trece la treaba.

In plus, cele mai multe dintre femei au un loc de munca, iar cand ajung acasa obosite dupa o zi solicitanta, partenerii de viata se asteapta ca ele sa se comporte ca si cum ar fi odihnite si cu chef de treaba. Incetul cu incetul, o astfel de situatie poate crea frustrari majore de ambele parti si poate distruge o casnicie care, la inceput, parea sa functioneze fabulos. Iata cum sa-l convingi sa te ajute la treburile casnice:

Intocmeste o lista cu ce trebuie facut

Chiar si atunci cand nu au un loc de munca, barbatii se ocupa mai putin de treburile casnice decat femeile, conform publicatiei americane Slate. De la spalarea rufelor pana la ducerea gunoiului, asterne totul pe o lista. Barbatii trebuie sa vada, in mod constant, ca o multime de lucruri trebuie facute pentru a mentine casa curata. Altfel, risti ca el sa creada ca totul merge de la sine sau ca tu esti atat de ocupata pe cat ai vrea sa creada. Apoi, bifeaza sarcinile rezolvate si asuma-ti-le, la inceput, pe cele mai dificile, lasandu-l pe el sa se ocupe de cele ramase neindeplinite.

Citește și:

Cere-i ajutorul!

Exista o multime de motive pentru care el ar trebui sa te ajute in treburile casnice, conform CNN. Unul dintre ele tine de oboseala pe care o acumulezi si de randamentul pe care il ai la locul de munca. Iar daca nu ii ceri ajutorul in mod concret, partenerul tau de viata ar putea crede ca reusesti sa faci totul singura, fara nici un efort. Ii poti cere ajutorul chiar in momentul in care ai nevoie de el sau poti stabili o discutie in care sa-i explici cat de mult ar conta pentru tine implicarea lui in treburile casnice. Atentie, insa, la modul in care alegi momentul potrivit pentru o astfel de discutie. Nu pune niciodata problema pe tapet dupa ce v-ati certat.

Stabileste sarcini concrete

Barbatii se plang frecvent ca nu stiu cum sa indeplineasca o anumita sarcina sau ca sunt mult prea lenti in astfel de treburi, iar tu ai putea face lucrurile in locul sau, deoarece „te misti mai repede”. Nu pica intr-o astfel de capcana! Cu putin exercitiu, oricine poate spala geamurile, poate duce gunoiul sau poate matura in casa. In plus, atunci cand vine vorba despre mancare, explica-i ca, atunci cand tu gatesti, el trebuie sa spele vasele (asta daca nu prefera sa gateasca el, iar tu sa speli vasele!). Daca i se pare o munca mult prea solicitanta, care ii darama confortul, propune-i sa achizitioneze o masina de spalat vase. Ideea ar putea sa-l incante, deoarece barbatii sunt pasionati de tehnologie. In plus, l-ai putea lasa pe el sa aleaga modelul potrivit. Nu are cum sa greseasca in alegerea facuta. Este de ajuns sa aruncam o privire la Beko si vedem ca piata ofera o multime de produse cu diferite caracteristici tehnice, iar el poate privi totul ca pe un joc si poate compara produsele online, dupa bunul plac.

Citește și:

Lauda-i efortul!

Nimanui nu-i place sa munceasca si sa aiba sentimentul ca munca sa nu este apreciata. Indiferent ce crezi tu, el ar putea considera ca treburile casnice nu intra in atributiile sale. Nu este vina lui, ci a exemplelor pe care le-a vazut in familia sa. Astfel, partenerul tau de viata ar putea considera ca-ti face un serviciu atunci cand preia din sarcinile „tale”. Pana se obisnuieste cu astfel de treburi, lauda-l constant si explica-i cat de mult te ajuta atunci cand renunta la timpul sau liber pentru a fi alaturi de tine. In plus, fii rabdatoare si flexibila si nu pretinde de la el sa-si asume, inca de la inceput, responsabilitati egale cu ale tale. Spre exemplu, majoritatea barbatilor considera ca spalarea toaletei si a hainelor nu intra si nu vor intra niciodata in atributiile lor, conform publicatiei The Telegraph. Asa ca apreciaza efortul pe care il depune, deoarece aceasta ar putea fi cheia unei diviziuni a muncii care sa nu te mai faca sa te simti surmenata dupa o zi de munca si sa-ti ofere timpul liber de care ai nevoie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.