Se crede despre chakre faptul ca au doua functii primordiale. Pe de-o parte, acestea ajuta la functionarea propice a organismului. Pe de cealalta parte, chakrele sunt un soi de filtre emotionale care purifica spiritul de sentimente negative si, in acelasi timp, sunt canale de receptare a energiei pozitive din univers. Prin meditatie, ganduri bune si multa iubire, acestea pot fi curatate si deschise, astfel incat toata energia negativa sa iasa din trup si sa primeasca doar energie pozitiva. Prin urmare, iata care sunt cele 7 chakre si cum actioneaza ele asupra organismului.

1. Chakra radacina

Aceasta chakra reprezinta cea mai directa punte de legatura intre emotiile noastre si pamant. Prin urmare, in ceea ce priveste purificarea, chakra radacina este cea mai puternica dintre toate. Prin aceasta, in mod special, trupul se curata de energia negativa pe care o trimite in pamant. Atunci cand aceasta este inchisa iar energia negativa nu iese din corp, se poate traduce prin boli ale sistemului imunitar si, in general, ale coloanei, ale picioarelor si oaselor sau ale organelor genitale. Latura emotionala care se reflecta in chakra radacina, atunci cand aceasta e inchisa aduce de multe ori stari de nesiguranta de sine sau incapacitatea de a lua decizii majore.

foto Nikki Zalewski / Shutterstock

2. Chakra sacrala

Cea de-a doua chakra este strans legata de sexualitate si, in acelasi timp, de exprimarea ideilor creative. Atunci cand, dintr-un motiv sau altul, sexualitatea trebuie reprimata sau o persoana se afla in imposibilitatea de a-si exprima liber ideile, pot aparea diferite probleme de sanatate legate de zona sacrala, referitoare in principiu la vezica, ovare, apendice sau ultimele vertebre ale coloanei vertebrale. In ceea ce priveste afectiunile emotionale, in cazul in care chakra sacrala este inchisa, acestea presupun un sentiment general de rusine, lipsa de incredere in sine, frustrare si indoiala.

3. Chakra plexului solar

Despre a treia chakra se spune ca este centrul puterii fiecaruia dintre noi. Acestia i se mai spune si Manipura, respectiv orasul bijuteriilor, tocmai pentru ca are un rol atat de important nu doar in buna functionare a organismului, ci si in filtrarea emotiilor. Problemele asociate cu aceasta chakra se reflecta direct in organele de la nivelul abdomenului, respectiv pot aparea disfunctii hepatice sau ale glandelor suprarenale, ulcer, gastrita sau dureri de coloana vertebrala. O chakra a plexului solar inchisa inseamna o atitudine extrem de critica nu doar fata de cei din jur, ci mai ales fata de propria persoana, precum si sentimentul ca nu te mai poti bucura de nimic, indiferent de cat de fericite sunt evenimentele din viata ta.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: