Setari Cookie-uri

Functiile celor 7 chakre

Care este rolul chakrelor?

foto Nikki Zalewski / Shutterstock

2. Chakra sacrala

Cea de-a doua chakra este strans legata de sexualitate si, in acelasi timp, de exprimarea ideilor creative. Atunci cand, dintr-un motiv sau altul, sexualitatea trebuie reprimata sau o persoana se afla in imposibilitatea de a-si exprima liber ideile, pot aparea diferite probleme de sanatate legate de zona sacrala, referitoare in principiu la vezica, ovare, apendice sau ultimele vertebre ale coloanei vertebrale. In ceea ce priveste afectiunile emotionale, in cazul in care chakra sacrala este inchisa, acestea presupun un sentiment general de rusine, lipsa de incredere in sine, frustrare si indoiala.

3. Chakra plexului solar

Despre a treia chakra se spune ca este centrul puterii fiecaruia dintre noi. Acestia i se mai spune si Manipura, respectiv orasul bijuteriilor, tocmai pentru ca are un rol atat de important nu doar in buna functionare a organismului, ci si in filtrarea emotiilor. Problemele asociate cu aceasta chakra se reflecta direct in organele de la nivelul abdomenului, respectiv pot aparea disfunctii hepatice sau ale glandelor suprarenale, ulcer, gastrita sau dureri de coloana vertebrala. O chakra a plexului solar inchisa inseamna o atitudine extrem de critica nu doar fata de cei din jur, ci mai ales fata de propria persoana, precum si sentimentul ca nu te mai poti bucura de nimic, indiferent de cat de fericite sunt evenimentele din viata ta.

Citește și:

4. Chakra inimii

Fara urma de indoiala, aceasta este una dintre cele mai potente chakre dintre cele sapte. Asa cum era de asteptat, chakr inimii este centrul iubirii, prin care primim si sa daruim acest sentiment. Mai mult de atat, ea este puntea de legatura intre cele trei laturi ale omului, respectiv trup, minte si spirit. In mod evident, atunci cand aceasta chakra este inchisa, apar neplaceri in zona pieptului, insomnii si variatii de tensiune arteriala. In ceea ce priveste dimensiunea emotionala, o chakra a inimii blocata se poate manifesta prin ura si frica, neputinta de a investi emotional si nevoia de izolare.

5. Chakra gatului

Centrul vorbirii joaca un rol foarte important in dezvoltarea si cultivarea relatiilor dintre oameni. Atunci cand chakra gatului nu permite trecerea fluxului de energie pozitiva, ideile exprimate pot fi distorsionate sau formulate gresit, in ciuda intentiilor bune. In general, chakra gatului inchisa se manifesta, din punct de vedere fizic, prin dureri in gat, proble denatare sau neplaceri provocate de glanda tiroida. Din punct de vedere emotional, asa cum spuneam si mai sus, cea mai mare problema a acestei chakre, atunci cand nu este deschisa, are legatura cu transmiterea gresita a sentimentelor, dorintelor si ideilor.

Citește și:

6. Chakra fruntii

Ajna, chakra celui de-al Treilea Ochi, este responsabila cu modul in care privim lumea, atat cu ochi trupesti, cat si cu ochiul spiritual. Pentru o ampla deschidere a acestei chakre, e nevoie de multa credinta, multa speranta si mai ales, incredere in legile Universului. Atunci cand Ajna este inchisa, apar numeroase probleme de sanatate la nivelul fetei si al capului. In acelasi timp, daca chakra celui de-al Treilea Ochi este inchisa, avem probleme de perceptie a oamenilor din jurul nostru, precum si a adevarului, in general. Mai mult de atat, ne paste un sentiment de abandon si de teama in ceea ce priveste viitorul.

7. Chakra coroanei

Aflata in partea de sus a capului, ultima chakra este responsabila cu modalitatea in care ne raportam la divinitate, indiferent de numele pe care aceasta il poarta. Este foarte important, poate mai important decat in cazul oricarei alte chakre sa ramana cat de deschisa se poate. Pentru acest lucru, este nevoie de ganduri pozitive si de multa iubire, venita in primul rand din interior. Afectiunile emotionale sunt mai severe decat problemele fizice, iar printre acestea se numara depresia, neputina de a iubi si de a primi iubire, precum si epuizarea emotionala.

Citește și:

foto prima pagina Gorbash Varvara / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.