Setari Cookie-uri

5 alegeri pe care le vei regreta peste 10 ani

Suntem suma alegerilor pe care le facem!

Mai devreme sau mai tarziu, totul vine cu o nota de plata. Asa ca incepe sa faci astazi schimbari in viata ta, pentru a nu regreta maine consecintele actiunilor pe care ti le-ai asumat. Iata unele dintre alegerile tale pe care ai putea sa regreti peste 10 ani si felul in care le poti constientiza si aborda, pentru a evita acest lucru:

regrete Foto: Captblack76, Shutterstock

1. Sa lasi pe altcineva sa hotarasca pentru tine

Poate cea mai mare provocare a vietii este sa descoperi cine esti cu adevarat, iar cea de-a doua provocare, in ordinea importantei, este sa reusesti sa fii fericit/a cu ceea ce ai aflat despre tine. Insa, ca sa faci asta, trebuie sa nu renunti la propriile obiective si visuri. Daca exista in jurul tau oameni care nu sunt de acord cu deciziile tale, asta poate fi un semn bun, pentru ca inseamna ca ramai ferm pe pozitii si iti urmezi propriul drum. Nu conteaza cat de nebunesti ar parea in ochii celorlalti lucrurile care te pasioneaza, cata vreme esti fericit/a, entuziasmat/a si pierzi notiunea timpului facandu-le, inseamna ca faci ceea ce trebuie.

Citește și:

2. Sa renunti atunci cand dai de greu

Esecul face parte din viata, insa nu este un capat de lume. Din el trebuie sa extragi doar rezultatele, sa inveti ceea ce se poate si sa mergi mai departe. Chiar daca lucrurile nu se desfasoara exact asa cum vrei sau cum te-ai fi asteptat, nu iti pierde speranta si nu renunta. Continua, pas cu pas, pentru ca doar cine avanseaza are sanse sa castige intr-un final. Viata este o lupta continua, presarata cu decizii, actiuni, retrageri temporare si reveniri spectaculoase. Toate acestea conlucreaza catre momentul tau personal de triumf si victoria finala. Aceea de a fi un OM adevarat care poate schimba in bine lumea.

3. Sa porti o masca pentru a-i impresiona pe ceilalti

Nu este bine sa te concentrezi asupra perceptiei celorlalti despre tine, sau a ceea ce se asteapta din partea ta, pentru ca risti sa uiti ceea ce iti doresti sau chiar cine esti cu adevarat. Nu pune mare pret pe judecatile celor din jurul tau – tu stii cum si cine esti in adancul sufletului si mai bine ca tine nu te poate cunoaste nimeni altcineva. Nu este nevoie sa pari perfect/a pentru a impresiona si a inspira lumea. Accepta-ti imperfectiunile si inspira-i cu modul prin care reusesti sa le gestionezi. Nimeni nu este perfect si de aceea lumea este un loc atat de pitoresc. Daca tot ceea ce arati lumii este o masca, atunci intr-o buna zi nu va mai fi nimic sub aceasta.

Citește și:

4. Sa controlezi fiecare detaliu al vietii

Trebuie sa inveti sa te relaxezi si sa lasi lucrurile sa curga in ritmul lor. Daca te ingrijorezi excesiv si vrei sa controlezi fiecare aspect al vietii tale, ajungi sa nu te mai bucuri de micile placeri si momente care infrumuseteaza existenta. Respira adanc si vei vedea, atunci cand iti clarifici perspectiva asupra a ceea ce este important si ce nu, ca totul in viata este perfect asa cum e si se intampla cu un motiv, chiar daca pe moment nu il intelegi. Pacea interioara si o mai mare intelepciune se pot obtine doar daca inveti sa lasi de la tine si sa te bucuri de ceea ce ai.

5. Sa te multumesti cu mai putin decat meriti si sa fii egoist

Fii indeajuns de puternic pentru a renunta la unele oportunitati si suficient de intelept pentru a astepta ceea ce meriti. Deseori in viata este necesar sa fii daramat/a la pamant, pentru a te ridica mai inalt/a decat ai fost si posibil sa fie nevoie de multe lacrimi pentru ca ochii tai sa vada mai bine si mai clar perspectivele si posibilitatile din fata ta. Daca vrei sa vezi cum iti va arata viitorul, priveste la actiunile tale din prezent. Si nu uita ca ceea ce faci pentru tine, va pieri odata cu persoana ta, insa ceea ce ai facut pentru altii va dainui vesnic. Cei pe care i-ai iubit sau inspirat isi vor aminti de felul in care le-ai influentat vietile.

Citește și:

Foto prima pagina: Kaponia Aliaksei, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.