Setari Cookie-uri

Test: Ce esti dispusa sa faci pentru a slabi?

Citeste afirmatiile de mai jos, noteaza-ti cate dintre ele sunt adevarate in ceea ce te priveste si vei afla daca este cazul sa iti pui semne de intrebare.

27.Am furat pastile de slabit, mancare sau laxative de la alti oameni.

28.Sunt perfectionista.

29.Am observat unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: mainiel si picioarele mele sunt reci, parul mi se subtiaza, unghiile sunt mai fragile, am carii, sunt ametita, slabita, am senzatii de lesin, inima imi bate neregulat sau mai tare.

30.Ma compar adeseori cu femeile pe care le vad pe strada.

Unele dintre aceste afirmatii sunt valabile si pentru persoanele care nu au probleme legate de alimentatie. Cu toate acestea, nu trebuie sa consideram acele afirmatii ca fiind normale. Daca mai mult de 13 afirmatii sunt valabile si pentru tine, atunci este cazul sa iti reconsideri obiceiurile alimentare. Daca mai mult de 18 dintre afirmatii se potrivesc, atunci este foarte posibil sa suferi de o tulburare de alimentatie: anorexie, bulimie, EDNOS, ortorexie. In saptamanile ce vor urma le vom prezenta pe rand pe acestea, astfel incat sa poti lua masurile necesare. Mai mult, daca tu consideri ca una dintre persoanele apropiate tie ar putea suferi de o tulburare de alimentatie, nu este bine sa nu o intrebi, sa nu incerci sa o ajuti. Desi tulburarile de alimentatie sunt foarte des intalnite, ignoram acesata problema. Si in momentul in care nu prea se da atentie unui subiect, persoanele suferinde pot crede ca problema lor nu este atat de serioasa! Efectele anorexiei si bulimiei se resimt atat la nivelul fizicului generand probleme de sanatate cat si la nivelul psihicului. Viata este prea frumoasa si prea scurta pentru a evita sa o traim refugiindu-ne in mancare sau in gandurile referitoare la mancare.

Este drept ca tranzitia catre un stil sanatos de viata este dificila si nici nu esti sigura ca vrei acest lucru, dar trebuie macar sa incerci pentru binele tau si al celor dragi. Nu vei fi niciodata multumita de tine daca starea ta de spirit depinde de ceea ce indica acul cantarului. Daca inveti sa fii multumita de tine insati, daca inveti sa te respecti, sa tii capul sus, sa nu te invinovatesti mereu, atunci vei putea spune cu adevarat ca traiesti. Daca nu, vei ramane pe vecie sclava.

Nu conteaza atat cum arati, ci cum te simti. Oamenii opereaza pe baza reprezentarilor. Ei nu te vor considera neatragatoare, daca tu nu te consideri astfel. Daca esti nemultumita de tine insati, vei transmite acest lucru si celorlati. La inceput, te vei simti ciudat sa fii increzatoare, sa transmiti stari pozitive, desi in realitate nu te simti ok, dar exersand iti vei recapata increderea. Totul se invata, important este sa ai rabdare cu tine insati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.