Setari Cookie-uri

5 motive pentru care sa stai acasa Craciunul acesta

Cum sa ai parte de un Craciun magic la tine acasa!

Ai ajuns la acea maturitate la care ai inteles ca nu e nevoie sa faci eforturi prea mari ca sa te simti foarte bine de sarbatori, ci doar de o simpla programare a asteptarilor. Plecarea intr-o vacanta la munte inseamna sa te indepartezi de confortul de acasa, sa fii departe de familie si de frumusetea de brad impodobit cu globurile tale de suflet. Iata care este lista noastra cu activitati pe care le poti face acasa si care iti vor garanta un Craciun memorabil:

1. Sedinta foto cu toata familia

Momentele memorabile nu se intampla de la sine, ele trebuie create. Oricine poate face o sedinta foto cu familia, activitate care se poate transforma cu succes in traditie. Poti sa fii cea care da startul, aranjand festiv acel colt al casei in care troneaza impunator bradul. Pozitionati-va intr-un mod firesc in jurul bradului, iar telefoanele si selfie stick-urile pot trece la treaba. Cu cat e familia mai mare, cu atat va fi si distractia mai mare. Repetati pana faceti o poza in care toata lumea are ochii deschisi, inclusiv bunicii, matusele glumete si necuvantatoarele.

Citește și:

Fotografie de Jmc Michael, pe flickr.com

2. Atinge stadiul suprem de relaxare

Craciunul este momentul acela din an in care nu trebuie sa dai explicatii pentru ca ai chef sa stai lungita de dimineata pana seara pe canapeaua ta preferata, invelita cu o patura pufoasa, cu beculetele bradului palpaind si luminandu-ti fata. De fapt, nimeni nu poate rezista unei canapele extrem de confortabile si extensibile, cea mai buna gazda pentru a citi o carte buna, a rasfoi reviste sau a rememora momente cu albumul foto in brate. O pisica alintata, o cana de ciocolata calda, niste mandarine si mirosul familiar al iubitului sunt un bonus la aceasta non-activitate care te duce pe culmile zenului.

Canapea extensibila Belle, de pe elvila.ro

3. Pregateste cadouri gourmet pentru toti prietenii care vin sa te colinde

Nimic nu este mai relaxant decat gandul ca nu trebuie sa cheltui multi bani pe cadourile de Craciun pentru prieteni. Poti face impresie buna cu bani putini daca ai timp la dispozitie ca sa bibilesti niste cadouri delicioase pe care, fara indoiala, toata lumea le va adora. Bloggurile culinare recomanda mixurile personalizate pentru ciocolata calda, borcanase cu sare aromata sau caramel sarat.

Citește și:


Mix de ciocolata calda in borcan de pe laprajiturela.ro

4. Snow painting pentru momentele petrecute cu cei mici

Iti vin in vizita nepotii si nu stii cum va puteti distra impreuna in casa fara sa recurgeti la desene animate sau un episod din „Singur acasa“? Cea mai distractiva si accesibila experienta senzoriala pentru toate varstele este, de departe, snow paintingul. Ai nevoie de un lighean, zapada de pe pervaz, o pipeta, colorant alimentar sau culori tempera. Distractia vine de la sine.


Activitate de iarna pentru copii, de pe two-daloo.com

5. Pregateste cel mai rapid si sanatos desert pentru familia ta

Cine nu iubeste deserturile traditionale precum cozonacii, turta cu julfa si nuca sau placintele cu mere si scortisoara de sarbatori? Sunt delicioase si ne amintesc de copilarie, insa dupa cateva zile in care ne-am infruptat exclusiv din ele, simtim nevoia de altceva. Un desert rapid si plin de nutrienti care accelereaza metabolismul si elimina toxinele sunt smoothieurile.

Citește și:

O combinatie cu ajutorul careia le vei lua ochii rudelor tale si le vei innebuni papilele gustative este cea dintre sfecla cruda, zmeura inghetata, spanac, prune rehidratate in apa, lamaie si lapte dulce sau iaurt. Cantitatile, stii tu, dupa gust si preferinte. Serveste desertul delicios in boluri festive si decoreaza-l cu picaturi de iaurt, zmeura, catina, seminte de rodie si, de ce nu, polen.


Smoothie la bol de pe mynewroots.org

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.