Rulade de legume cu ton RIO Mare si sos de usturoi

rulade de legume cu ton

Ingrediente pentru 4 portii

  • 320 g de ton Rio Mare in suc natural
  • 2 dovlecei mari
  • 1 vanata
  • 2 ardei
  • 1 pumn de masline fara samburi
  • capere
  • 30 g de nuci de pin
  • sare de mare
  • piper negru macinat
  • otet balsamic de Modena
  • arpagic

Pentru sosul de usturoi:

  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • un galbenus de ou
  • ulei de masline extra virgin
  • sucul de o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Pentru sos, se curata usturoiul si se piseaza intr-un mojar cu un varf de cutit de sare, pana devine o pasta moale. Se adauga galbenusul de ou si sucul de lamaie si apoi se adauga ulei de masline putin cate putin, pentru a obtine o consistenta cremoasa. Odata gata, pastrati sosul la frigider.

Paste cu ton RIO Mare si ardei

Se taie dovlecelul pe lungime, se feliaza fin vinetele si se taie ardeii in jumatate (intotdeauna in lungime). Se gatesc la gratar toate legumele si se condimenteaza cu sare, piper si cateva picaturi de otet balsamic.

Se prepara umplutura, amestecand tonul RIO Mare, maslinele, caperele si semintele de pin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de legume gril, se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare sau cu o banda de arpagic.

Se aseaza cate o rulada din fiecare tip pe vase individuale, se decoreaza cu cateva picaturi din sos si se serveste presarat cu nuci de pin si arpagic.

Despre ton

Usor si gustos, tonul RIO Mare in suc natural este ideal pentru cei ce adora mancarurile usoare si isi doresc o silueta zvelta, fara a renunta la placerile culinare.

Prepararea in aburi pastreaza aroma specifica tonului, elimina grasimea din tesuturi, pastrand in acelasi timp valorile nutritionale ale produsului.

Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro

Tortilla cu ton RIO Mare, avocado si portocale
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: