Setari Cookie-uri

3 trucuri pe care trebuie sa le testezi. Teancul de rufe de la sfarsitul saptamanii - o placere, atunci cand faci asta

Gestionarea rufelor este o arta a eficientei si atentiei dar, cu mici trucuri, poate deveni genul de activitate pe care o faci cu placere.

spalatul rufelor

Spalatul rufelor este, probabil, una dintre cele mai plictisitoare activitati casnice, dar este ceva ce trebuie sa faci in fiecare saptamana si exista cateva trucuri care te pot ajuta sa termini mai repede, fara sa apuci sa te plicitisesti. Iata cum sa abordezi problema rufelor:

1. Pe masina de spalat cine o spala?

E ciudat sa te gandesti sa speli un obiect care este facut sa spele. Dar, daca te gandesti mai bine, are sens. Dupa ce speli vasele, asa este ca nu uiti sa te speli pe maini ca sa scapi de excesul de detergent si murdarie? Ei bine asa e si cu masina de spalat; in procesul de spalare acumuleaza murdarie, depuneri de detergent si cine stie ce alte resturi. Spala-ti masina o data la cateva luni ca sa o transformi intr-un mediu mai curat pentru rufe si sa scapi de acumularile de resturi care te sfideaza din toate cotloanele masinariei si care, de multe ori, se transfera cu usurinta pe rufele ude si le pateaza. Vezi pe cleanandscentsible.com care sunt locurile in care se ascunde murdaria si fa-i felul ca la carte.

Citește și:

spalatul rufelor

2. Impatureste hainele mai rapid decat iti ia sa bei un pahar cu apa rece intr-o zi caniculara

Le iei din masina de spalat stoarse bine, le intinzi pe uscator dupa o logica precisa, fiecare sosetica si tricou ocupand un loc anume. Dar dupa ce se usuca? Atunci e momentul in care cele mai multe dintre noi cedam. Si asta pentru ca impaturitul hainelor presupune multa arta si precizie, astfel incat calcatul sa fie cat mai simplu inainte de momentul purtarii. Masuratori exacte si taieturi fine, mai ceva ca la croitor. Totul pentru ca tricourile, bluzele si camasile tale sa arate impecabil si atunci cand au stat mult timp inghesuite in sifonier. Uite cat de rapida si eficienta poti fi, cu putin antrenament:

3. Si fierul tau de calcat are nevoie de un detartraj periodic

In unele case, impaturitul are loc dupa ce haina a fost calcata la dunga in vreme ce in altele, calcatul se intampla fix inainte de momentul purtarii, cand iei haina imparturita atent de pe umeras sau raft. Indiferent de logica procesului, ce poate fi mai enervant decat momentul acela cand te grabesti sa netezesti haina si pe ea cad firimituri albe de calcar sau picaturi maronii care se prind cu entuziasm de camasile albe?

Fiarele de calcat care functioneaza cu abur acumuleaza calcar. Daca nu detartrezi regulat, vei obtine pete albe/maro pe haine, iar aburul nu va functiona la puterea sa maxima. Iti recomandam sa detartrezi regulat, in special cand apa de la robinet pe care o folosesti este dura. Afla cum sa-ti detartrezi corect fierul de calcat, din rubrica special creata pe aceasta pagina.

Citește și:

rufe

Gestionarea rufelor este o arta a eficientei si atentiei dar, cu mici trucuri, poate deveni genul de activitate pe care o faci cu placere, cu muzica pornita si cu miscarile de dans la tine. Timpul trece mai usor atunci cand te gandesti ca tie iti ia mai putin timp sa faci ceva ce face toata lumea, nu-i asa?

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.