Setari Cookie-uri

Roma, orasul care poate fi cucerit de orice turist, indiferent de buget. 5 motive pentru care trebuie faci si tu asta

Cele mai bune trucuri pentru un sejur de vis la Roma!

Roma

Secretul unui sejur de neuitat este sa cuceresti Roma putin cate putin si ea te va seduce iremediabil. Capitala Italiei este un oras care te poate coplesi, in special la prima vizita: cladiri impresionante si detalii arhitecturale desprinse din povesti, italieni carismatici care flirteaza din priviri, miros de pizza coapta la cuptor cu lemne, vin rosu si plimbari lungi.

Ti-am pregatit 5 trucuri ca sa pleci in Roma cu bani putini si sa te distrezi ca o diva:

1. Sistemul public de transport te ajuta sa economisesti

Cand vine vorba despre cazare in Roma, cu cat o alegi mai aproape de atractiile turistice, cu atat vei ajunge sa scoti mai multi bani din buzunar pentru camera. Daca iti place sa cheltui banii cu folos, sunt o multime de hoteluri si hosteluri ieftine, pozitionate nu departe de centrul cultural al Romei; alege-le cu incredere si familiarizeaza-te cu sistemul public de transport al orasului. Pentru trei zile de vacanta la Roma ti-ar fi folositor un Roma Pass, cartela cu acces nelimitat la transportul in comun, intrare gratuita la primele doua muzee sau situri arheologice vizitate si alte discounturi din toate domeniile. Roma Pass costa 25 de euro. Autobuzele si metroul te vor ajuta sa economisesti bani, altfel investiti in cazare centrala, si iti vor salva picioarele de la epuizare; obiectivele turistice pe care trebuie sa le bifezi sunt imprastiate in tot orasul.

Citește și:

2. Experiente culinare care te vor surprinde

Da, cand vine vorba despre Italia, nu poti ignora pizza si pastele. Dar, indiferent de cat de mult iti plac aceste specialitati facute la mama lor acasa, tine cont ca fiecare regiune a Italiei are propriul specific culinar. Incepi sa cunosti un loc, traditiile lui si oamenii abia cand incerci preparatele locale. Iar in Roma nu trebuie sa ratezi baccalà (cod tratat cu sare si uscat), carciofi (anghinare), spaghetti alla carbonara (paste cu un sos de ou, bacon si branza Pecorino), bucatini all’amatriciana (paste tubulare cu rosii, bucatele de carne de porc, chilli si vin alb). Italia este recunoscuta si prin vinurile de o calitate superioara iar in Roma trebuie sa iti rezervi o seara pentru a merge intr-un magazin de vinuri, Enoteca, si sa degusti. Pastreaza ceva loc si pentru porchetta, porc la rotisor, servit de obicei la astfel de degustari.

Citește și:

Roma

3. E o destinatie atat de populara, ca te poti scalda in oferte city break in orice perioada a anului

Trecutul glorios imbraca orice escapada turistica intr-o aura culturala, insa Roma este un oras modern si relevant, cu strazi strajuite de vitrine de designer, hoteluri si restaurante de lux, care merita explorat pana in cele mai laturalnice stradute si unghere. „Toate drumurile duc la Roma“, iar acest lucru se traduce astazi prin cresterea frecventelor de zbor, deschiderea de noi rute si, spre avantajul tuturor celor indragostiti de calatorii, preturi deosebit de avantajoase.

Se spune ca cel mai bun pret la biletele de avion este cu 6-8 saptamani inainte de data calatoriei. Daca gasesti bilete foarte ieftine cu mult timp inainte, cumpara-le fara sa stai pe ganduri. Daca nu stii de unde sa pornesti cautarea, ia in calcul ofertele de city break calculate pentru toate lunile anului, pana in septembrie 2016; acestea sunt practice si te ajuta sa nu mai pierzi timp rascolind internetul: includ bilet de avion, cazare de persoana in camera dubla cu mic dejun si pornesc de la 131 de euro.

Citește și:

calatorie

4. Cultura care iti activeaza toate simturile

Opere de arta, arhitectura, sculpturi si picturi ale unor artisti precum Michelangelo, Bernini, Nicola Salvi, Bramante, Sangallo, Maderno; Roma musteste de frumusete si cultura. Dincolo de piesele clasice de rezistenta, obiectivele turistice pe care trebuie sa le bifezi precum Colloseum-ul, Forum-ul Roman, Vaticanul, Pantheon-ul, fantana Trevi sau Piazza Navona, iti recomand sa vizitezi si muzeul de arta contemporanta, MACRO, ca sa te apropii si de modul in care gandesc si simt italienii astazi si sa iti dai seama cat de bine ne asemanam.

Iar daca nivelul tau de entuziasm este destul de ridicat in acest punct al materialului, arunca un ochi pe acest video, ca sa vizualizezi cu exactitate ce te asteapta. Si, daca vrei sa pleci intr-un city break cu o gasca faina, asigura-te ca materialul acesta ajunge la cine trebuie:

Citește și:

5. Shopping inteligent

Roma este intruchiparea perfecta a visului oricarui cumparator, e un oras plin de buticuri stilate si magazine mari si stralucitoare, piete pitoresti si magazine de antichitati. O zi de shopping in Roma incepe mereu cu un espresso si un pannino cald si delicios. Apoi, indiferent unde te duce pasul, cu siguranta te vei alege cu niste suveniruri grozave. Buticurile de haine si accesorii de pe Via del Corso au preturi moderate, iar daca vrei sa cheltuiesti cu adevarat inteligent, Via del Trittoni si Pantheon sunt zonele ideale pentru tine. Via Condotti este o experinta demna de incercat daca ai economisit intr-atat incat nu mai stii ce sa faci cu banii.

calatorie

Sper ca te simti inspirata sa pornesti intr-o aventura in orasul celor 7 coline. Buon viaggio!

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.