Setari Cookie-uri

Inteligenta este sexy. De ce barbatii destepti se casatoresc cu femei inteligente

O femeie inteligenta este o femeie sexy, iar barbatii destepti aleg intotdeauna o partenera care este cel putin la fel de dotata intelectual ca ei.

femeile inteligente si casatoria

Timp de ani de zile credinta conform careia barbatii sunt intimidati de femeile inteligente a fost larg raspandita si sustinuta de diferite articole aparute in mass media. Prin urmare, oamenii au crezut ca femeile inteligente gasesc cu greu un partener de cuplu si, mai tarziu, un viitor sot.

Cu toate acestea, specialista Christine B. Whelan a combatut acest mit in cartea sa „Why Smart Men Marry Smart Women” („De ce barbatii inteligenti se casatoresc cu femeile inteligente”), conform ABC News.

Femeile inteligente detin cheia succesului

Christine B. Whelan a demonstrat ca femeile inteligente se casatoresc cel putin la fel de frecvent ca femeile mai putin destepte. In plus, ea le asigura pe femeile inteligente ca detin, fara sa stie, cheia succesului si au un mare avantaj pe „piata casatoriilor”.

O serie intreaga de studii citate de Whelan in lucrarea sa demonstreaza ca barbatii inteligenti sunt atrasi de femeile destepte. Spre exemplu, femeile cu studii superioare cu varsta mai mare de 35 de ani au cu 25% mai multe sanse de a se casatori decat cele fara studii superioare.

Barbatii inteligenti par sa stie, astfel, ca inteligenta unei femei dureaza pana la sfarsitul vietii, in timp ce frumusetea este trecatoare, dupa cum aflam si de pe iheartintelligence.com.

trucuri pentru femei

La ce trucuri pot apela femeile


De multe ori, femeile inteligente au tendinta de a se camufla in modestie si de a nu-i lasa pe ceilalti sa afle ceea ce gandesc cu adevarat sau care este nivelul real al competentelor lor la locul de munca. Din pacate, acest lucru se dovedeste a fi un dezavantaj pentru femeile cu o minte sclipitoare.

Iata ce trebuie sa faca femeile inteligente pentru a le transmite celorlalti un semnal corect despre capacitatea lor intelectuala:

Citește și:

1. Sa poarte ochelari

Un studiu a demonstrat ca persoanele care poarta ochelari sunt percepute ca fiind mai inteligente decat celelalte, conform unui articol publicat pe psmag.com. In plus, tipul ochelarilor este foarte important: purtatorii ochelarilor cu rame groase sunt considerati ca fiind mai inteligenti decat ceilalti.

2. Sa se imbrace... inteligent

Studiile au aratat ca modul in care ne imbracam ii ajuta pe cei din jurul nostru sa-si formeze o parere despre inteligenta noastra. Spre exemplu, profesorii care adopta un stil vestimental formal sunt perceputi ca fiind mai inteligenti decat profesorii care prefera un stil „casual”. In cazul femeilor, stilul „office” le ofera mult mai multe sanse de succes la un interviu de angajare, iar sacourile precum cele de aici, indiferent de culoare, constituie un mare avantaj in astfel de discutii si, ulterior, la locul de munca.

Citește și:

3. Sa aleaga accesoriile cu atentie

O geanta office are un efect similar cu cel al ochelarilor atunci cand dorim sa influentam perceptia celorlalti cu privire la inteligenta si la competentele noastre. Posetele „casual” sunt potrivite pentru situatii „casual”, insa, atunci cand mergem la birou, o geanta office este cea mai potrivita, mai ales in companiile unde cultura organizationala formala este la putere.

trucuri pentru femei

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.