Setari Cookie-uri

Cum sa fii in forma iarna, pe schiuri: beneficii pentru corpul tau

Afla tot ce trebuie sa stii pentru a fi in cea mai buna forma pe partie!

echipament de schi

De cand a cazut prima zapada adevarata anul acesta suntem cu ochii pe transmisiunile live de pe partiile din Romania si ne facem planuri pentru bine-meritata vacanta de iarna sau mult-asteptatul weekend la munte. In acesta perioada zapada are intre 25 si 60 de centrimetri la Cavnic si Poiana Brasov, iar in Maramures, la Suior, ajunge pana la 50 de centimetri. Avem, in medie, jumatate de metru de zapada; ce facem cu ea?

Dupa ce am asteptat atat de mult zapada anul acesta, ar fi pacat sa nu o parcurgem elegant, pe schiuri, cu miscari care ne solicita intregul corp si un tip de concentrare care ne detaseaza complet de griji. Pentru a ne pregati de doza de sport si adrenalina pe partie, e util sa aflam mai multe despre ce inseamna confortul pe partie ca femeie. Primele raspunsuri le gasesti la magazinul tau favorit de schiuri, proband variantele pentru femei, sau, si mai rapid si practic, la varianta online a magazinului, asa cum este biciclop.ro.

Pe partie, schioarele, cu exceptia sportivelor de performanta, au nevoi specifice.

Schiurile concepute special pentru femei sunt mai usoare, mai scurte, mai flexibile. De obicei, femeile sunt mai usoare decat barbatii de aceeasi inaltime iar centrul greutatii este situat mai jos, asa ca exercita mai putina forta si frecare asupra schiurilor. Schiurile sunt concepute astfel incat sa poata fi manevrate cu usurinta fara sa fie nevoie de o forta deosebita.

In momentul in care te vei urca pe schiuri special construite pentru tine, vei constata ca experienta este foarte diferita. Schiatul este mult mai confortabil, datorita echilibrului sporit, obosesti mult mai greu, iar flexarea schiurilor este mult mai prompta.

Mai mult, unele schiuri au legaturile integrate, gata montate. Iti vei dori sa ai si tu asa ceva, deoarece ofera un plus de confort si de fluiditate si poti lua virajele mult mai usor.

Citește și:

echipament de schi

Echipament de schi personal sau inchiriat?

Daca esti novice in ale schiatului, in prima faza ti-ar prinde bine sa imprumuti sau sa inchiriezi echipamentul ca sa ai mai multe tipuri de experiente pana in momentul in care poti lua o decizie fara sa stai pe ganduri. Pentru confortul tau si din motive de igiena, fiind unul dintre putinele piese din echipament care intra in contact direct cu o parte a corpului, este recomandat sa iti achizitionezi propriii clapari. Diferitele marci disponibile folosesc sisteme de numerotare diferite, asa ca vei avea nevoie de ajutorul asistentilor de vanzari ca sa gasesti marimea ideala in care picioarele tale sa stea comod.

Insa daca esti in faza in care ai renuntat la instructor si la cazaturi, poti sa te gandesti cum vrei sa arate echipamentul tau complet de schi. Cand schiezi de mai multe ori pe an, asa cum subliniaza si snowgenius.com, este mult mai avantajos financiar sa cumperi schiurile care ti se potrivesc.

Citește și:

schiatul

Cum te ajuta schiatul sa te mentii in forma?

Atunci cand schiezi, muschii tai abdominali functioneaza ca un corset, comprimand abdomentul inferior si stabilizand coloana. Schiatul iti tonifiaza muschii abdomenului, prin nevoia constanta de a-ti gasi echilibrul in alunecare. Pozitia flexata din timpul schiatului antreneaza muschii coapselor si pe cei ai feselor, sculptandu-ti armonios formele.

Conform publicatiei dailymail.co.uk, poti sa consumi chiar si 3000 de calorii pe intr-o zi de schi, fiind un sport solicitant. Inconjurata de privelistea magnifica a crestelor montane romanesti nici nu vei simti cum, in doar o saptamana, fara reguli si fara sa te abtii de la ceva, ai slabit in jur de trei kilograme.

Schiind, corpul tau are ocazia sa fie activ si, chiar daca faci febra musculara, te poti bucura de o flexibilitate mai buna si de senzatia unui antrenament intensiv. Noi iti dorim zapada buna, distractie placuta si nu uita de crema cu factor de protectie solara!

Citește și:

schiatul

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.