Setari Cookie-uri

Oaspetii primaverii. Semnificatia florilor de primavara

Afla ce semnificatie au florile de primavara!

Liliac

Acest arbust incarcat cu flori de un parfum incantator, de nuante ce variaza de la violet la roz si alb, este un alt vestitor al primaverii si simbolizeaza emotiile primei iubiri si inocenta tineretii. Potrivit mitologiei grecesti, o nimfa pe nume Syringa (care este si denumirea botanica a liliacului) l-a vrajit pe Pan, zeul naturii, padurii si salbaticiunilor, companionul nimfelor. Ca sa scape de avansurile acestuia, s-a transformat intr-o floare, delicatul si parfumatul liliac. Esenta de liliac se foloseste de secole in parfumerie, fiind extrem de apreciata.

semnificatia florilor Foto: leitnerr, Shutterstock

Narcisa

Narcisa simbolizeaza un nou inceput, lucru de inteles cata vreme apar primavara devreme. Culorile variaza de la alb la galben-pai si se spune ca este bine sa fie oferite in buchete de minimum 15 fire, pentru a simboliza fericire si bucurie. O singura narcisa oferita aduce ghinion. Narcisele mai semnifica noutate, cavalerism, sinceritate, apreciere si iertare. Sunt potrivite pentru a aduce o pata de culoare in designul interior sau pentru a felicita o proaspata mamica.

Citește și:

Fa o surpriza si trimite-i flori de primavara prin comanda online AICI

Lacramioara

Lacramioarele delicate au fost apreciate inca din Antichitate, pentru gingasia si parfumul lor fin. Acestea simbolizeaza fericirea si afectiunea si sunt considerate florile lunii mai (numele botanic al lacramioarelor, Convallaria majalis, inseamna ''cele care apartin lunii Mai''). Legenda spune ca Lacramioara s-a indragostit de o privighetoare, care insa nu s-a reintors in padure decat atunci cand florile au inflorit, in luna mai. In multe tari, lacramioarele simbolizeaza norocul si fericirea, fiind deseori oferite pentru a sarbatori venirea pe lume a unui copil sau in buchetele de mireasa, simbolizand puritatea si un nou inceput.

Foto prima pagina: E.O., Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.