Setari Cookie-uri

5 articole vestimentare perfecte pentru lunile de primavara

Felul in care ne imbracam ne influenteaza viata din foarte multe puncte de vedere.

Sacourile, cardiganele si jachetele din piele sau din denim se numara printre piesele must have primavara. Aceste articole vestimentare sunt versatile si pot fi purtate intr-o multime de combinatii, de la fuste office pana la jeansi boyfriend. In plus, ele sunt indispensabile primavara, in zilele cand dimineata este mai racoare si peste zi temperaturile cresc.

Felul in care ne imbracam ne influenteaza viata din foarte multe puncte de vedere, de la impresia pe care si-o fac ceilalti despre noi si felul in care ne trateaza in anumite circumstante, pana la imaginea noastra de sine. Si psihologii au observat ca felul in care ne imbracam ne poate influenta semnificativ starea de spirit.

Un studiu efectuat de mai multi cercetatori de la California State University, Northridge si Columbia University ne atrage atentia ca nu doar oamenii din jur ne privesc diferit in functie de outfitul ales, ci chiar si noi insine. De altfel, cu siguranta ai observat faptul ca in ziua in care porti o rochie noua, in care stii ca iti sta bine, parca ai mai multa energie si o atitudine pozitiva. Asadar, avem o scuza perfecta pentru a merge mai des la shopping!

Iata ce trebuie sa se afle pe lista de cumparaturi pentru acest sezon:

Citește și:

1. Sacoul, indispensabil pentru tinutele casual-chic



Uneori bugetul nu ne permite sa achizitionam tot ce ne-am dori, asa ca trebuie sa ne rezumam la cateva articole de baza, iar de aici incolo trebuie sa facem apel la fashion-sense-ul nostru pentru a crea cate o tinuta noua in fiecare zi. Sacoul este una dintre aceste piese de baza, iar utilizarea lui in mai multe outfituri nu este atat de grea pe cat pare.

Este suficient sa ai in garderoba doua sacouri de dama, unul de culoare deschisa si un al doilea de culoare inchisa, preferabil negru, si poti sa creezi cate o tinuta pentru fiecare zi a saptamanii. Poti de asemenea sa optezi pentru unul elegant, cambrat si un al doilea cu o croiala masculina, in tendinte anul acesta.

Indiferent de stilul tau vestimentar propriu, sacoul se poate plia cu succes si poate fi folosit in mai multe imprejurari, de la un meeting important pana la o iesire la film. Alege o culoare neutra, usor de combinat cu orice mai detii in garderoba si vei vedea ca un sacou poate fi purtat zile la rand in outfituri diferite, dar sa dea senzatia unei aparitii mereu fresh.

Citește și:

2. O jacheta din piele, pentru zilele ploioase


Foto: Instagram

Look-ul inspirat din tinutele artistilor din zona punk-rock este foarte trendy anul acesta, iar jacheta din piele este unul dintre accesoriile care nu lipsesc din outfiturile care urmaresc acest stil. Este proverbial faptul ca primavara vremea este foarte capricioasa, adesea combinand o zi insorita si foarte calda cu una ploioasa si mohorata. Pentru zilele ploioase, trebuie sa ai neaparat in dulap o jacheta din piele.

Este o alegere trendy si economica, deoarece o astfel de jacheta aleasa cu grija si de buna calitate ne poate tine ani de zile, fara ca purtarea sa-si puna amprenta nemiloasa pe ea. Accesorizeaza jacheta din piele cu o pereche de ghete bikers si vei fi pregatita de orice aventura.

Nu trebuie neaparat sa porti jeansi negri rupti ca sa se potriveasca de minune cu o jacheta din piele, stilistii ne propun combinatii interesante de rochii feminine, stilleto si jachete din piele.

Citește și:

3. Cardiganele, perfecte in orice sezon



Un cardigan ne salveaza de multe ori cand stam in fata dulapului si nu mai stim ce sa purtam. Acest articol vestimentar poate fi purtat si iarna si toamna, dar mai ales primavara. Se va potrivi de minune cu o rochita, cu jeansi si un tricou casual sau cu o fusta plisata si o camasa.

Ai la dispozitie o multime de modele de cardigane, de la cele supradimensionate si lungi, pana la cele foarte subtiri, care poti fi purtate in serile de vara. Poti alege un cardigan cu guler clasic, rotund sau unul cu un guler tip sal, care sa tina mai bine de cald. Primavara, insa, este sezonul perfect pentru aceste piese vestimentare, care te vor proteja de frigul din diminetile si serile mult prea racoroase.

4. Jeansi skinny, pana la glezna


Foto: Instagram

Anul acesta, lungimea dictata de stilisti pentru jeansi este pana la glezna. Cu siguranta, ai observat deja asta in magazine, dar si pe strada. Jeansii sunt un must have indiferent de anotimp, dar parca din martie pana in iunie ii purtam cu mai mult drag!

Temperaturile primavaratice venite dupa o iarna lunga si mohorata ne dau tuturor mai mult chef de aventura si distractie, iar jeansii sunt perfecti pentru plimbari lungi si pentru explorarea orasului in zilele insorite. Cu o pereche de tenisi vor fi perfecti pentru iesiri de weekend, iar cu o pereche de botine cu toc vor putea fi purtati chiar si la birou.

Citește și:

5. Rochite cu maneci ¾


Foto: Instagram

Sunt in tendinte in acest sezon rochiile scurte si drepte, precum si cele conice, cu buzunare laterale. Le poti purta cu ghetute casual sau cu botine, perfecte pentru primavara. Daca vrei sa atragi toate privirile, alege o rochie rosie. Dupa ce au facut mai multe studii, cercetatorii de la Universitatea din Rochester au ajuns la concluzia ca femeile care poarta o rochie rosie sunt primele care sunt observate de barbati.

Daca iarna nu ti-a permis sa-ti etalezi rochitele, primavara te poti bucura din nou de ele. Piese feminine, cu maneci trei sferturi si cu un croi delicat, ele oglindesc vremea de afara si orice femeie arata bine intr-o rochita bine aleasa pentru trupul sau.

Ce parere ai despre propunerile noastre? Tie ce-ti place sa porti primavara?

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.