Setari Cookie-uri

Timpul se masoara in bucuriile pe care le faci. Mesajul ascuns din spatele unui buchet de flori

Nu exista femeie pe lume careia sa nu-i placa florile, iar orice ocazie, indiferent cat de mica sau de importanta este, e perfecta pentru ca partenerii nostri sa ne daruiasca un buchet de flori. Acelasi lucru este valabil si pentru noi, cand ne vizitam mamele, bunicile sau alte femei importante din viata noastra: cu un buchet frumos de flori stii sigur sa nu vei da gres niciodata.

flori

Stim cu totii inca din copilarie ca „gestul conteaza” mai mult decat pretul lucrului daruit, iar un buchet de flori este un gest care va fi apreciat mereu, chiar daca nu este un cadou costisitor. Darurile pe care le facem celor din jur nu sunt o bucurie doar pentru ei, ci si pentru noi insine. Un studiu realizat in 2008 la Harvard Business School a demonstrat ca atunci cand facem cadouri altor persoane ne simtim mai fericiti decat daca am cheltui banii pentru noi.

Daca nu stii ce flori sa alegi pentru femeile speciale din viata ta sau ai primit un buchet de la partenerul tau si te intrebi de ce a ales tocmai florile acelea pentru tine, noi iti spunem ce mesaje se acund in spatele lor.

Florile, o modalitate de a ne impartasi sentimentele

flori

Din motive pe care nu le-am putea enunta, unora dintre noi ne este greu sa ne impartasim sentimentele. Pe cat de usor rostesc unele persoanele cele doua cuvinte magice – “te iubesc” – pe atat de greu le este altora. Este deja proverbial faptul ca barbatii spun cu greu ce simt, preferand sa isi demonstreze sentimentele prin intermediul unor gesturi.

Nu te poti ghida mereu dupa marimea buchetului si nici nu se cuvine sa te gandesti la acest lucru. Uneori, un singur trandafir rosu oferit la momentul potrivit este mai de efect decat un buchet imens din cele mai rare flori de pe Pamant. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vrei tu sa faci o bucurie unei femei din viata ta.

Fireste, uneori un buchet frumos, daca este insotit de un alt cadou, ne face o bucurie si mai mare. Pentru ca luna aceasta este una dedicata femeilor si fiecare dintre noi va primi cu siguranta un cadou, aceasta florarie ne vine si noua si partenerilor nostri in ajutor. Daca achizitionezi pana la finele lunii martie un buchet sau un aranjament floral, cadoul oferit poate avea ceva in plus, un ceas inteligent cu un design feminin si care o va scuti din a-si verifica mereu smartphone-ul, deoarece ii va afisa mesajele, apelurile nepreluate si alte informatii utile.

Nu il judeca prea aspru, partenerul tau cu siguranta are sentimente puternice pentru tine, insa atunci cand le exprima se simte vulnerabil, iar acest lucru este inacceptabil pentru un barbat. Pana va rosti cuvintele pe care vrei sa le auzi, ii poti interpreta mesajele din spatele micilor cadouri pe care ti le face. Obiceiul de a darui flori dateaza insa din cele mai vechi timpuri, iar acest gest s-a pastrat si in zilele moderne.

Citește și:

Trandafirii rosii, o dovada a iubirii sau un truc al barbatilor?

buchet de flori

Este cunoscut faptul ca trandafirii rosii sunt o dovada de iubire, de apropiere sufleteasca fata de persoana careia ii daruiesti. Barbatii stiu acest lucru si ii folosesc adesea ca pe o arma infailibila de seductie sau ca pe un gest prin care solicita iertarea pentru un moment in care ne-au suparat. De altfel, un buchet generos de trandafiri rosii este genul de cadou pe care il faci doar unei persoane de care te leaga anumite sentimente. Daca ai primit un astfel de buchet de la un coleg de birou, fie vrea sa-ti transmita ca te place, fie este total strain de semnificatiile florilor. Noi mizam pe prima varianta.

Numarul de trandafiri din buchet este si el important. Un singur trandafir semnifica o apropiere sufleteasca fata de persoana careia ii este daruit. Este un gest foarte romantic, rezervat numai persoanelor extrem de speciale din viata unui barbat. Este, in aceeasi masura, un gest pe care un barbat s-ar putea sa-l faca la o prima intalnire, cand o place mult pe femeia pe care o scoate la cina si vrea sa o impresioneze cu orice pret.

Trandafirii rosii au fost folositi pentru a ilustra iubirea si pasiunea inca din cele mai vechi timpuri. In Roma Antica si in Grecia Antica ei apareau mereu in imaginile care le intruchipau pe zeitele iubirii, Venus, respectiv Afrodita, noteaza The Flower Expert.

Citește și:

Culorile florilor si semnificatiile lor

semnificatia florilor

Stim deja ca rosul semnifica iubirea, insa avem zeci de soiuri de flori si la fel de multe nuante. Rozul este culoarea gratiei, bucuriei si a rafinamentului. Este daruit in general de catre tati fiicelor, pentru a arata cata bucurie le aduc ele in viata, tu poti darui flori roz prietenelor cu care obisnuiesti sa te lungesti la discutii pana tarziu in noapte si care te fac mereu sa razi.

Florile violet, mov sau purpurii se daruiesc in general persoanelor care nu ne sunt foarte apropiate, dar pe care le respectam. Sunt perfecte pentru a fi daruite unei profesoare sau sefei, deoarece simbolizeaza succesul si mandria. Florile albe semnifica puritate, inocenta si perfectiune, in timp ce florile galbene simbolizeaza noblete si bogatie. Un buchet de flori portocalii semnifica o dorinta arzatoare, caldura, dar si spirit de aventura si vitalitate.

Nu trebuie insa sa ne cantonam in aceste semnificatii, un buchet de flori este un gest frumos si apreciat mereu, indiferent de numarul de flori sau de culoarea lor. Totusi, pentru ca efectul sa fie cel dorit, alege florile cu grija si nu-l lasa pe florar sa ia din vaza primul buchet care-i cade in mana. Se va observa imediat ca nu te-ai gandit deloc la asta si ai cumparat florile doar ca pe un gest mecanic.

Care sunt florile tale preferate? Ce flori daruiesti de obicei si ce flori primesti de la partenerul tau?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.