Setari Cookie-uri

La ce se uita barbatii? Sunt lucruri la care nu te-ai fi asteptat

Este cunoscut faptul ca barbatii sunt fiinte vizuale. Dar ce inseamna sa fii atragatoare in ochii unui barbat?

la ce se uita barbatii

Multe dintre noi am fi tentate sa spunem ca este vorba despre un bust generos sau despre un posterior bine tonifiat, insa adevarul este cu totul altul.

Paul Dobransky, autor a numeroase carti pe tema relatiilor dintre femei si barbati, spune ca exista 7 lucruri pe care un barbat le urmareste la o femeie atunci cand o cunoste, printre ele numarandu-se ochii, zambetul, parul, pielea, dar si vestimentatia. Toate acestea sunt observate de un barbat intr-un timp extrem de scurt.

De altfel, antropologii au descoperit ca nu ne ia decat 1-2 secunde ca sa ne dam seama daca persoana din fata noastra este atragatoare pentru noi sau nu.
Iata care sunt cateva dintre lucrurile la care nu te asteptai sa fie atent un barbat atunci cand cunoaste o femeie:

1. Stilul vestimentar – culori si accesorii

ce observa barbatii la o femeie
Foto: Instagram

Desi se spune ca femeile se imbraca pentru alte femei, se pare ca si barbatii sunt interesati de hainele pe care le poarta o domnisoara. Ei apreciaza o femeie imbracata simplu, nu neaparat la moda, cat cu haine cu care sa se simta bine si care sa nu fie prea sofisticate. Si noi, femeile, stim foarte bine cat de mult ne transforma corpul o tinuta bine aleasa.

Rosul este culoarea cea mai atragatoare pentru barbati atunci cand vine vorba despre vestimentatia unei femei, iar tinutele feminine sunt cele mai apreciate. Iar daca ne referim la accesorii, barbatii prefera bijuteriile simple si discrete.

Asadar, daca ar fi sa creem o tinuta perfecta pentru a cuceri un barbat la prima vedere intr-un context casual, ea s-ar compune dintr-o rochita feminina intr-o nuanta de rosu, pantofi cu toc, dar nu stilleto, cercei de mici dimensiuni, lant subtire si un ceas feminin. Un set de bijuterii discrete din aur sau argint si un ceas elegant, precum acestea de aici, sunt suficiente cand vine vorba despre accesorii.

Citește și:

2. Simetria corpului si a chipului

la ce se uita barbatii

Profesorul David Bainbridge, de la Universitatea Cambridge, atrage atentia ca barbatilor nu le pasa de marimea sanilor, atata vreme cat ei sunt simetrici. Persoanele cu trupuri si chipuri simetrice sunt mai atragatoare pentru sexul opus. Bainbridge mentioneaza si faptul ca femeile cu un bust generos au de obiceii sanii asimetrici, ceea ce ii face pe barbati sa-si mute privirea la alta femeie.

Se pare ca simetria chipului tine si de sanatatea corpului nostru, arata un studiu al Universitatii din Colorado. Ne simtim atrasi de persoanele cu trasaturi simetrice pentru ca, instinctiv, ne simtim atrasi de parteneri sanatosi, care sa ne fie alaturi intreaga viata si care sa fie capabili sa ne ofere copii sanatosi.

3. Proportia talie-sold

la ce se uita barbatii
Foto: Instagram

Barbatii ar putea fi considerati cu usurinta matematicieni innascuti, pentru ca reusesc sa calculeze dintr-o singura privire care este proportia dintre circumferinta taliei si a soldurilor tale. Pe ei ii atrag femeile cu raportul talie-sold de 0,7. Este considerata de oamenii de stiinta masura femeii perfecte, noteaza publicatia britanica The Daily Mail.

Desi barbatii nu constientizeaza acest lucru, ei sunt in mod natural atrasi de femeile care au raportul dintre talie si sold de 0,7. Oamenii de stiinta pun acest fapt pe seama nivelului de estrogen din corpul femeilor, care este optim la cele care se inscriu in acest standard de 0,7.

Citește și:

4. Felul in care razi

la ce se uita barbatii

Daca despre zambet stiam deja ca este printre primele lucruri pe care un barbat le observa la o femeie, trebuie sa stii ca si felul in care razi este cel putin la fel de important. Un ras strident, fals va alunga barbatii, in timp ce unul discret ii va atrage, arata un studiu efectuat pe Match.com.
Se spune ca barbatilor le plac femeile care rad la glumele lor, insa daca rasul este fals, cu siguranta nu vei face o impresie buna, iar partenerul de discutie va sesiza imediat ca nu esti sincera.

5. Atitudinea

la ce se uita barbatii

Desi am lasat-o ultima pe lista noastra, atitudinea este printre primele lucruri pe care le observa un barbat la o femeie. Este si factorul care starneste interesul barbatilor fata de anumite femei. Cu siguranta stii si tu cel putin o femeie care nu are o frumusete clasica, precum cea a modelelor din reviste, dar are mare succes in randul domnilor. Acest lucru se datoreaza atitudinii sale degajate, deschise si, nu in ultimul rand, increderii in sine.

Indiferent de ce porti, cum arati sau in ce circumstanta intalnesti un barbat (la birou, la o petrecere sau la un film) primul lucru care ii va strani interesul sau il va face sa-ti intoarca spatele este atitudinea ta. O femeie care are incredere in ea, stie ca are multe de oferit si transmite acest lucru prin comportamentul sau, nu intr-un mod exagerat, bineinteles, va fi mereu preferata de barbati.

Stiai despre aceste lucruri? Ce parere ai despre ele? La ce crezi tu ca se uita barbatii atunci cand analizeaza o femeie?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.