Setari Cookie-uri

Care este bugetul minim de care ai nevoie ca sa iti reinventezi locuinta

Odata cu venirea primaverii, cu totii ne gandim la curatenia de sezon si la modalitati de a da un suflu nou casei.

redecorare casa

Nu trebuie sa te resemnezi cu gandul ca nu ai un buget suficient pentru renovare deoarece reinventarea casei nu trebuie neaparat sa implice schimbarea tuturor lucrurilor si nici o suma mare.

Un sondaj citat de Agerpres arata ca romanii imprumuta frecvent bani pentru renovarea locuintelor. Cel mai adesea, romanii fac credite mici, de pana in 10.000 de lei, pentru a-si innoi casele si apartamentele, insa noi iti vom arata ca nu ai nevoie de un buget atat de mare pentru a da o noua infatisare locuintei.

Iata care sunt lucrurile pe care le poti schimba in casa pentru a-i da un suflu nou si care este bugetul orientativ pentru fiecare dintre ele.

1. O bucatarie noua

redecorare casa

Primul lucru la care ne gandim adesea cand vine vorba despre schimbarea mobilei este pretul. Un mobilier nou nu presupune mereu un efort financiar enorm. Cu 2000 de lei iti poti schimba aspectul total al bucatariei si poti scapa de mobila veche, plina de pete, cu usi si sertare care scartaie. Am gasit aici chiar si modele de mobilier mult mai ieftine de 2000 de lei, moderne si perfecte pentru o schimbare de efect.

Daca esti in cautarea unor solutii si mai ieftine de atat, dar cu un impact mai putin dramatic, simpla schimbare a mesei din bucatarie va avea un efect de reinnoire a incaperii. O masa noua in jurul careia se aduna seara intreaga familie este suficienta pentru a schimba putin ambientul in locuinta.

In Feng Shui, bucataria este considerata inima casei si i se acorda o atentie cu totul deosebita deoarece este incaperea in care intreaga familie isi petrece timpul. Aici gatesti, aici iti primesti uneori musafirii si tot aici mananci alaturi de cei dragi in fiecare seara, dupa o zi grea.

Citește și:

2. Perdele noi

redecorare casa

Cu siguranta ai observat ca atunci cand dai jos perdelele pentru a le spala, parca toata casa isi schimba aspectul. Acelasi lucru se va intampla si daca le schimbi pe cele vechi cu unele noi, intreaga incapere va arata diferit. Un buget minim pentru perdele noi se situeaza undeva la 50-100 de lei pentru o camera.

O solutie si mai ieftina este achizitionarea materialului si platirea unei croitorese pentru a le tivi. In acest caz, cu cateva zeci de lei iti poti schimba perdelele vechi in unele noi si moderne. Optand pentru aceasta varianta, ai la dispozitie mult mai multe materiale pentru ele, fata de cea in care le cumperi gata facute si in care s-ar putea oricum sa trebuiasca sa le aduci modificari pentru a se plia pe dimensiunile din locuinta ta.

3. Schimba culoarea peretilor

redecorare

Toata casa poate fi schimbata fara cheltuieli mari daca alegi sa varuiesti si sa schimbi culoarea din fiecare incapere. Pentru un apartament de 60 de metri patrati, vopseaua te va costa undeva la 50 de lei, colorantul in jur de 5 lei, un trafalet 10 lei, iar manopera o poti face chiar tu fara sa mai angajezi un meserias. Te ajunge in total circa 70 de lei sa varuiesti si sa schimbi culoarea peretilor in toata casa, un pret mic pentru o schimbare atat de mare.

Daca vrei sa schimbi culorile peretilor, trebuie sa stii ca anul acesta bejul este culoarea preferata a designerilor de interior. Culorile pe care le folosim preponderent in casa isi pun amprenta asupra starii noastre de spirit, noteaza jurnalistii americani de la WebMD, asa ca alege cu grija. In living, locul in care ne petrecem cel mai mult timp, psihologii recomanda culori calde, precum rosu, oranj sau galben.

Citește și:

4. Obiecte de decor

redecorare casa

Petele de pe canapeaua din living, urmele lasate pe mobila de diverse obiecte de decor precum lumanarile si alte lucruri de acest gen afecteaza in mare masura aspectul general al casei. Achizitionand anumite obiecte de decor le poti masca intr-un mod ingenios.

Cumpara 4-5 pernute de decor care sa acopere petele de pe canapea sau chiar o cuvertura. Pentru mobila, achizitioneaza obiecte de decor care sa inspire un mediu primitor. Ramele de fotografii in care sa amplasezi pozele din ultima vacanta sau literele decorative care formeaza cuvinte precum “Familia”, “Dragoste” sau orice altceva iti trece prin cap nu te vor costa mai mult de 100 de lei, insa vor avea un impact mare asupra aspectului general al casei.

5. Autocolante pentru pereti si mobila

redecorare casa

Daca nu vrei sa varuiesti si sa deranjezi prea mult casa cu mutatul lucrurilor si petele de vopsea, o solutie pentru a da un suflu nou casei o reprezinta autocolantele sau chiar fototapetul. Sunt usor de aplicat si, in cateva ore, ai o casa schimbata total. Un sticker de mari dimensiuni te costa in jur de 70 de lei.

O alta solutie o reprezinta autocolantele pentru mobila, care imita lemnul. Masuta ta de cafea din sufragerie, care poarta acum urme imprimate de la pahare si cani, poate arata ca noua daca alegi sa ii aplici un astfel de autocolant. O rola intreaga te va costa in jur de 100 de lei si iti va ajunge pentru a imbraca si un corp mare de mobila.

Felul in care arata locuinta noastra isi pune amprenta intr-o mare masura pe starea noastra de spirit. O casa aglomerata ne va face sa ne simtim mai stresati si mai anxiosi. Reorganizarea casei si reinventarea ei ne poate ajuta intr-o mare masura din punct de vedere psihologic, arata un studiu publicat in Personality and Social Psychology Bulletin, astfel incat o redecorare este mai mult decat un moft, este o modalitate de a ne imbunatati viata.

Ce parere ai despre propunerile noastre? Cum le vei pune in aplicare?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.