Setari Cookie-uri

Vacanta de vis in Sardinia

Descopera secretele unei vacante de neuitat!

Maria Morelli, prima solista din Romania care si-a facut debutul cu un album in limba italiana, isi imparte timpul intre Brasov, orasul in care s-a nascut si Italia, tara in care s-a nascut tatal ei.

Nu trece vacanta de vara fara ca tanara masteranda la drept sa nu petreaca macar o luna in Sardinia, locul care i-a devenit o a doua casa. "Frumustea peisajului se reflecta in felul de a fi al oamenilor", spune Maria. "Si se vede cel mai frumos din largul marii." Pentru apropiata mini-vacanta de 1 mai, Maria Morelli iti propune un itinerariu inedit si iti dezvaluie cateva dintre locurile ei preferate. Il poti strabate pe apa, cu ajutorul unei barci, facand popasuri dintr-un port intr-altul. Sau pe uscat, daca inchiriezi o masina din Alghero, orasul catre care exista zboruri directe din Bucuresti.

ALGHERO


Foto: Maria Morelli

Citește și:

Cea mai spectaculoasa pestera acvatica din Marea Mediterana

O localitate micuta, cu doar 44.000 de locuitori si un farmec aparte. Tarmul, aparat de un zid fortificat, adaposteste o serie de bijuterii arhitectonice in stil gotic-catalan si este scaldat de Marea Mediterana. De fiecare data cand merg la Alghero descopar ceva nou. O cafenea draguta, flori viu colorate la ferestrele cladirilor cu doua sau trei etaje de pe stradutele inguste care imi amintesc de Brasov. Dupa o dimineata petrecuta la plaja, Catedrala Di Santa Maria Imamacolata di Alghero, Palazzo D'Albis, Porto Conte, Capo Caccia sunt locuri care te vor incanta la fel de mult ca si pe mine.

Alghero este un loc special si datorita celor 300 de pesteri de la nivelul solului sau de sub apa, aflate in imprejurimi. Grota lui Neptun este cea mai faimoasa dintre acestea. Accesul se face cu usurinta, atat pe apa cat si pe uscat. Practicantii de scufundari prefera Pestera Nereo, considerata cea mai spectaculoasa si mai mare pestera acvatica din Marea Mediterana si Europa. Peretii sunt acoperiti de coral rosu iar scufundatorii pot cobori pana la 35 m adancime.

Dupa ce te-ai bucurat de toate minunatiile pe care ti le ofera Alghero, intinde panzele sau urca-te in masina, cu destinatia Capo D'Orso. Indiferent de calea aleasa, opreste-te in Arhipelagul Maddalena. Este, probabil, unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le vei vedea vreodata.

Citește și:

CAPO D'ORSO

vacanta de vis
Foto: Maria Morelli

Gardianul Sardiniei

Prietenos cu turistii, spectaculos vazut din largul marii, Capo D'Orso vegheaza din varful unui deal in zona Porto Mannu. Daca Romania are "Sfinxul" si "Babele", Sardinia are stanca ei, slefuita de vreme in forma de urs. Porto Mannu gazduieste un important concurs international de sah. La editia din 2013, pe locul 2 s-a clasat romanul Marin Mihail. Golful adaposteste vile de vacanta cochete, umbrite de arbori cu frunzis bogat. Plaja cu nisip fin te imbie sa te asezi la soare si sa lenevesti. Urcusul pana la "urs" este o placere chiar si pentru cei mai putin obisnuiti cu sportul. Iar privelistea care se deschide de la cele cateva sute de metri inaltime, merita tot efortul.

ARBATAX

vacanta de vis
Foto: Maria Morelli

Satul stancilor roz

Cea mai importanta farbica de hartie din Sardinia a fost construita in Arbatax in 1950. De ce au ales proprietarii acest catun cu 5000 de suflete, n-as sti sa spun. Poate ca le-a placut si lor privelistea: apa azurie, marginita de o potcoava de nisip dincolo de care se vad dealuri impadurite si palmieri inaltandu-se deasupra acoperisurilor caramizii. Sau poate ca vechiul Turn Spaniol le-a dat o senzatie de siguranta. Sau si-au dorit sa fie mai aproape de stancile roz - Rocce Rose de pe plaja cu acelasi nume. Nu exista an in care sa nu aruncam ancora in micul port al Arbatax-ului. Este un loc care imi bucura privirea prin frumusetea peisajului si ma ajuta sa imi incarc bateriile prin linistea si pacea pe care le emana. Sa nu uit de pestele proaspat si delicios, cum nu am mancat in alta parte.

Citește și:

CAPO SPERONE

vacanta de vis
Foto: Maria Morelli

O mare de cristal

De pe mare sau de pe uscat, Capo Sperone situat in cel mai sudic punct al Insulei Sant'Antioco, este locul potrivit in care sa inchei o plimbare prin Sardinia. Din barca, peretii verticali, slefuiti de vant si valuri, te poarta cu gandul la legendele olimpiene. Din varful stancii, poti admira insulitele Vacca si Vitellini dar si batranii vulcani Toro, aparuti din strafundurile marii.

Aici apa limpede precum cristalul isi schimba nuantele de albastru in functie de reflexiile razelor de soare pe fundul marii. In apropiere se afla doua dintre plajele mele favorite. Cala Lunga este o plaja pitoreasca in al carei nisip aspru se amesteca ramasite de corali si de cochilii. Nenumarate golfulete o inconjoara. Cala dei Tuffi, o piscina naturala ai carei pereti sunt formati din stanci, este incantator. Coacuaddus este o plaja lunga, sinuoasa, cu nisip alb. Apa putin adanca o tranforma intr-un loc ideal pentru familiile cu copii. Zona rurala din apropiere, cu vegetatia sa mediteraneana bogata care inmiresmeaza aerul cu parfumul sau, atrage iubitorii plimbarilor in natura.

Citește și:

Ia la tine: palaria cu boruri largi, ochelarii de soare, cartea preferata, sandalele romane, prosopul de plaja, o rochie lunga si vaporoasa.

Site oficial Maria Morelli: http://www.maria-morelli.com

Facebook: https://www.facebook.com/MariaBiancaMorelliOfficial/

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.