Setari Cookie-uri

10 filme extraordinare inspirate din fapte reale

O lista exceptionala cu filme care au reusit sa prezinte unele dintre cele mai tulburatoare si premiate povesti adevarate din lume.

6. The King’s Speech

O drama istorica desavarsita, Discursul regelui, spune povestea barbatului care a devenit regele George VI al Marii Britanii, tatal actualei Regine a Marii Britanii. Acesta este afectat de o balbaiala nervoasa ce pare sa se acutizeze in momentele in care vorbeste in public. Aceasta afectiune il face sa fie considerat incapabil de a fi rege. George apeleaza la serviciile unui logooped neortodox care obisnuieste sa foloseasca tot felul de tehnici neasteptate si imprevizibile.

7. A Mighty Heart



Unul dintre cele mai mai interesante filme inspirate din realitate, detaliaza cazul disparitiei reporterului Daniel Pearl. Acesta este seful biroului din Asia de Sud al ziarului Wall Street Journal si porneste ancheta asupra unui terorist, Richard Reid. Daniel este rapit de catre suporterii teroristului si Al-Qa’ida si tinut captiv timp de o luna. In aceasta perioada Mariane Pearl (interpretata de Angelina Jolie), sotia acestuia si o echipa formata din diplomati, politisti si jurnalisti se unesc in incercarea de a-l gasi in viata.

Citește și:

8. Devil’s knot



Un film impresionant despre un proces care a socat America. Trei baieti in varsta de opt ani sunt rapiti si ucisi cu brutalitate si trei adolescenti sunt acuzati ca i-au omorat ca parte a unui ritual satanic. Departamenul de politie si comunitatea sunt convinsi ca aceste crime sunt parte a unui cult satanic, din pricina naturii violente si sexuale ale crimelor. Unul dintre adolescenti cu probleme psihice marturiseste, dupa patru ore de interogatoriu, ca ei au comis crimele, insa ceilalti doi sustin cu tarie ca sunt nevinovati si incearca din rasputeri sa convinga pe toata lumea. In rolurile principale ii vedem pe Colin Firth si simpatica Reese Witherspoon.

9. Grace of Monaco



Un film deosebit care aduce pe marile ecrane povestea din spatele imaginii perfecte a superbei Grace Kelly si probleme prin care trebuie sa treaca atunci cand este nevoita sa aleaga intre pasiunea pentru cinema si datoria de Printesa de Monaco. Rolul lui Grace este intrepretat intr-un mod exceptional de frumoasa Nicole Kidman.

Citește și:

10. A Beautiful Mind



Unul dintre cele mai bune filme inspirate din realitate este aceasta pelicula de exceptie detinatoare a patru premii Oscar. Filmul aduce in prim plan drama profunda a unui geniu matematician pe nume John Forbes Nash, interpretat intr-un mod absolut superb de Russell Crowe. Dupa ce pune la punct o teorie economica si devine cunoscut in lumea matematicienilor, CIA ii incredinteaza misiunea de a prinde niste spioni rusi, iar adevarata tragedie incepe in momentul in care geniul sau este sufocat de o boala incurabila. Un film deosebit care demonstreaza ca exista frumusete in orice drama si ca indiferent cat de crunta poate fi viata nu trebuie sa renunti si sa lupti in continuare.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.