Setari Cookie-uri

Ieri jurnalist, azi manager de hotel in Grecia

O idee aparuta din senin intr-o vacanta frumoasa petrecuta in Aegina.

Sorin Andreiana, fost jurnalist, a ajuns manager de hotel in insula Aegina aflata aproape de Atena, iar verile sale au devenit de atunci adevarate provocari. Sissy Hotel este oaza de liniste in care ne invita si pe noi, tocmai pentru ca locul acesta aflat la o ora si un sfert cu feribotul din Pireu promite vacanta perfecta.

Aegina, insula unde cultura si radacinile puternice ale civilizatiei grecesti sunt inca prezente.

Aegina

Aegina se afla la numai o ora si un sfert cu feribotul din Pireu, numit si Piraeus sau Pireas, al treilea cel mai mare oras din Grecia si cel mai mare port. O urbe care s-a dezvoltat in momentul in care Atena a devenit o putere navala.

Syssy Hotel din Aegina, pe care Sorin il admninistreaza, este amplasat langa plaja din statiunea Marathonas: „ O statiune in care turistul fie el roman, englez, olandez sau grec se simte ca intr-o mare familie.”

O zona in care cultura greaca si radacinile ei puternice in civilizatie sunt inca prezente. “Insula imi era total necunoscuta, iar dupa o vacanta petrecuta acolo de Paste, in 2014, am revenit in vara aceluiasi an si am mai stat inca trei saptamani, sa verific cumva daca dragostea de la prima vedere se confirma” spune tanarul manager zambind. I-a placut tihna acestui loc si mai ales faptul ca aici nu exista turism de masa. “Chiar grecii din Aegina nu doresc industrializarea turismului pentru ca sunt constienti ca ar distruge farmecul insulei”, spune Sorin Andreiana.

Citește și:

Aegina, insula in care a fost scrisa cartea “Zorba Grecul”.

Aegina

Insula Aegina este cunoscuta in Romania mai degraba ca insula Sfantului Nectarie, dar pe langa catedrala construita in cinstea lui si care este a doua ca marine din Europa, aici exista multe alte povesti si atractii.

“Cel mai proaspat ulei de masline presat la rece este al batranicii Maria”

Interesat sa le ofere clientilor sai cele mai bune sfaturi, Sorin a descoperit anul trecut in insula o batrana care face uleiul presat la rece pe loc. “Maria este o batranica din insula care face uleiul la comanda. Cand avem turisti interesati sa cumpere ulei, o sunam si ea pune maslinele la presa. Pentru cantitati mai mari de 15 litri, dureaza cam o zi pentru ca uleiul sa fie gata, dar avem garantia ca este proaspat”, ne spune Sorin.

Grecii spun ca in Aegina este cel mai bun fistic din lume si la jumatatea lunii septembrie se organizeaza Festivalul Fisticului. „Fisticul se culege la inceputul lunii septembrie ssi la acest festival incep sa vanda noua productie. ”

Plaja din Marathonas este la doar 30 de metri de hotel, iar nisipul fin si intrarea lina in mare sunt perfecte pentru familiile cu copii. Din peisaj nu lipsesc nici tavernele care te ademensesc numai prin mirodenii si miresme greu de refuzat..

Ei bine, toate astea accentueaza frumusetea unui taram aparte ce si-a pastrat autenticitatea si salbaticia de care avem nevoie pentru a evada din urbanul irespirabil, iar Syssy Hotel este gazda perfecta pentru cei care vor sa materializeze o vacanta de neuitat pe insula Aegina din Grecia.

Citește și:

Aegina

Cum ajungeti in Aegina

Puteti ajunge cu masina personala, iar cea mai buna buna variant este prin Bulgaria- vama Makaza. “Prin aceasta vama ai avantajul ca scurtezi drumul prin Bulgaria cu vreo 170 de km. In total din Bucuresti pana in Pireu tot 1200 de km sunt, dar mergi mai mult prin Grecia unde ai 700 de km de autostrada. Din Bucuresti pana in port Pireu se fac cam 12 ore”, ne explica Sorin. Taxele de autostrada insumeaza 38 de euro pe sens de mers, iar transferul cu feribotul costa 23 de euro pentru autovehicul si 9 euro biletul pentru o persoana.

A doua varianta este cea de a ajunge cu avionul pana in Atena, mai ales ca din luna martie este si o cursa low cost din Bucuresti. Din aeroport exista o linie expres de autobuz care ajunge pana in Pireu. “Este foarte convenabila aceasta linie. Biletul costa 5 euro si autobuzul il gasesti chiar in fata aeroportului. Practic, nu ai cum sa te ratacesti. Il iei de la prima statie si cobori la ultima. Capatul liniei este avnd chiar langa poarta de unde se ia vaporul spre Aegina. In cazul celor care vin cu avionul, in portul din insula ii astept eu pentru transfer la hotel”, ne spune Sorin.

Citește și:
  • Hotelul poate fi gasit pe facebook -“Sissy Hotel, Marathonas” sau “Sissy Hotel Aegina”
  • Pentru rezervari puteti suna la – 0731.818.522

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.