Setari Cookie-uri

Filme de Paste: la ce sa te uiti de sarbatori

Iata o lista cu cateva filme de Paste pe care sa le vezi cu ocazia sarbatorii impreuna cu familia si prietenii tai.

De la animatiile amuzante care scot la suprafata inocenta si bucuria sarbatorii de Inviere pana la dramele emotionante despre viata lui Hristos, filmele de Paste sunt numai bune de vizionat cand esti inconjurat de toti cei dragi. Ele iti ofera posibilitatea de a te bucura impreuna cu acestia de semnificatia iubirii, a credintei si a sperantei indispensabile pentru adevarata spiritualitate crestina.

Filme de animatie de Paste

Hop

Filmul ne arata povestea iepurasului I.P. care fuge de acasa in momentul in care trebuie sa fie numit succesorul Iepurasului de Paste. Tanarul iepuras porneste spre Hollywood pentru a-si implini marele sau vis, acela de a ajunge un faimos baterist. Intre timp pe Insula Pastelui, tatal sau se confrunta cu un alt conflict: Carlos, puiul obez, comploteaza impotriva sa. Cum va reusi I.P. sa salveze sarbatoarea Pastelui? Si oare asta inseamna ca iepurasul va trebui sa renunte la planurile sale marete?

Citește și:

Rise of the Guradians

Cei cinci eroi de legenda din lumea copiilor, printre care se numara si Mos Craciun si iepurasul de Paste, pornesc intr-o aventura incredibila pentru a se lupta cu un spirit malefic care vrea sa distruga magia sarbatorilor. Atat cei mici cat si parintii se pot bucura de aceasta animatie, care le reaminteste celor din urma de inocenta si sperantele copilariei care poate s-au pierdut pe parcursul vietii.

Ice Age: The Great Egg-Scapade

Animatia scurta din seria Ice Age a fost lansata in apropierea Pastelui intrucat aventura personajelor preistorice cunoscute din celelalte filme se leaga de traditiile din aceasta perioada. Iepurasul de Pasti, Ziua pacalelilor si iepurasii de ciocolata isi au originea in povestile pline de momente hazlii dar si induiosatoare ale lui Sid, Manny si Diego. Desigur, nici veverita Scrat nu lipseste din peisaj. Filmul este presarat si cu mesaje dragute legate de importanta familiei si a celor apropiati in viata noastra.

Citește și:

Filme religioase de Paste

The Last Temptation of Christ

Acesta este considerat unul dintre cele mai intense filme religioase despre Isus Hristos intrucat producatorul sau, Martin Scorsese, creeaza cu succes atmosfera tensionata pe care o presupune povestea Mantuitorului. Desi la prima vedere poate parea ca Scorsese a folosit un mod putin violent pentru a reda calatoria acestuia pe pamant, tocmai aceasta violenta ofera publicului o perspectiva realista asupra vietii lui Hristos in timp ce trezeste in noi o puternica empatie.

The Young Messiah

Filmul este o adaptare a romanului Christ the Lord: Out of Egypt scris de Anne Rice si surprinde o parte din copilaria lui Hristos. Spre deosebire de alte filme religioase, intamplarile din viata acestuia sunt redate din perspectiva tanarului Iisus, care incearca sa afle adevarul despre menirea sa in aceasta lume. Povestea incepe cand Hristos, in varsta de 7 ani, porneste intr-o calatorie cu familia sa spre Nazaret, dezavaluindu-ne portretul copilului sfant marcat de o credinta profunda care creste pe masura ce se desfasoara drama.

Citește și:

Miracles from Heaven

Dupa ce Anna, o fetita de 10 ani, trece printr-o experienta aproape mortala, doctorii descopera faptul ca boala rara de care suferea aceasta inainte de accident a disparut. Anna vorbeste mai apoi cu parintii ei despre intamplarea respectiva, spunandu-le ca in urma accidentului aceasta a ajuns in rai si a vorbit cu Dumnezeu, fiind trimisa dupa aceea inapoi pe pamant. Filmul ne tine cu sufletul la gura chiar daca poate parea la inceput putin monoton si ne face sa ne intrebam pe parcurs daca acest miracol va ramane un mister si care este motivul pentru care fata a fost salvata de puterea divina.

Sursa foto prima pagina: Pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.