Vacanta de vara: early booking sau last minute?

Vacanta de vara: early booking sau last minute?

Bugetul dedicat vacantei este, in foarte multe cazuri, o variabila extrem de importanta.

De aceea, orice modalitate care te ajuta sa economisesti, sa prinzi un deal mai bun legat de pretul transportului sau cel al cazarii, este de avut in vedere. Cele doua mari variante de pus in balanta sunt early booking-ul sau ofertele de tip last minute. Care din ele e optiunea cea mai buna? Retail jobs

vacanta de vara

Ofertele last minute

Ofertele last minute sunt acele oferte cu pret redus, disponibile, de regula, cu mai putin de 3 saptamani inainte de plecare.

Acest tip de oferta nu iti ofera prea multe decizii, fiind configurata in functie de locurile ramase neocupate. Pe de alta parte, pot fi ofertele perfecte atunci cand vrei sa mergi intr-un concediu in scurt timp, esti flexibil in ceea ce priveste datele de calatorie insa nu esti decis in legatura cu destinatia. “Fiecare turist are propriul stil in planificarea vacantei - pentru cei care pun pe primul loc spontaneitatea, si nu obisnuiesc sau nu au timp sa isi planifice din timp calatoriile, ofertele de tip last minute sunt perfecte. Ins aceste oferte sunt creionate de gradul de ocupare si aproape imposibil de prevazut. “ detaliaza Madalina Indolean, managerul agentiei de turism Daiavedra.

Early booking

Rezervarile anticipate, facute cu luni inainte de data efectiva a plecarii, pot avea reduceri substantiale aplicate tarifelor standard. Cu cat rezervi mai din timp, cu atat mai ieftin! Majoritatea hotelurilor pun la dispozitia turistilor tarife cu reduceri early booking, cu termene precise de plata, unele solicita plata integrala pana la expirarea termenelor iar altele, un procent din tarif. Astfel, cele mai mari reduceri au termene de rezervare in lunile de iarna si se prelungesc pana in aprilie sau mai.

“Marele avantaj al ofertelor early booking este faptul ca tu esti cel care ia toate deciziile legate de vacanta – data plecarii, destinatia, hotelul. Acest tip de oferta este preferata de cei care vor sa isi planifice minutios vacanta, inclusiv activitatile si excursiile dorite la destinatie” spune managerul Daiavedra.

E important sa stii ca orice modificare a unei oferte early booking atrage recalcularea tarifului. Dezavantajul unei asemenea oferte este ca ea este conditionat de plata in avans al unui anumit procent din suma vacantei. Pentru a te asigura ca nu pierzi bugetul, daca apare o situatie neprevazuta care nu iti mai permite sa pleci, agentia de turism cu care lucrezi iti poate facilita o asigurare storno.

Cum gasesti oferta care ti se potriveste?

Cel mai important e sa te decizi cum vrei sa structurezi vacanta, sa aloci bugetul si sa iti dai seama ce te incanta mai mult – sa iti planifici pana in cel mai mic detaliu vacanta sau sa te bucuri de un concediu spontan. E bine sa lucrezi cu o agentie care sa iti ofere si consiliere turistica – un agent de turism ar trebui sa te ajute in mod real, cu sfaturi despre alegerea destinatiilor si cu recomandari legate de hoteluri.

Exemple de reduceri early booking

Un sejur in Thassos pe care il platesti pana la finalul lunii aprilie, poate ajunge un pic peste 300 de euro per adult, pentru perioada de vara si include cazarea pentru 7 nopti si un regim de mas all inclusive. Pentru destinatia Grecia, pachetele turistice early booking se pot prelungi in functie de gradul de ocupare, astfel incat acest tip de reducere nu este fix.

O vacanta in Bulgaria, la Nisipurile de Aur, cumparata din timp, poate veni cu reduceri importante, mai ales ca in cazul acestei destinatii, perioadele de early booking sunt mai fixe si calculate pe o perioada mai lunga de timp, pentru ca gradul de ocupare este mai predictibil.

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri