Setari Cookie-uri

Cuba: Tara contrastelor

Cuba...o combinatie unica intre dansurile rituale ale sclavilor africani si muzica spaniola, din care s-au nascut celebrele ritmuri de mambo, cha-cha si, cel mai cunoscut si mai iubit dintre toate, salsa.

Cuba...o combinatie unica intre dansurile rituale ale sclavilor africani si muzica spaniola, din care s-au nascut celebrele ritmuri de mambo, cha-cha si, cel mai cunoscut si mai iubit dintre toate, salsa.

Putini sunt cei care nu au auzit de faimoasele trabucuri cubaneze, de cerveza (berea traditionala), de legendarele cocktailuri (senzationalul mojito), de Che Guevara sau Fidel Castro.

Cea mai mare insula din Caraibe (si a saisprezecea din lume), Cuba pastreaza aerul colonial al arhitecturii vechi de cateva sute de ani. Asa cum era de asteptat, a primit, cu destula timiditate insa, si influentele secolului 21, acestea facandu-si simtita prezenta in viata de noapte agitata, cabarete, cluburi si cinematografe.

O tara incarcata de istorie, ale carei vestigii pot fi cel mai bine in orasele - muzeu, Havana si Trinidad, aflate in patrimomiul Unesco, Cuba a fost inzestrata si cu unele dintre cele mai spectaculoase si frumoase peisaje din Caraibe. Marturie stau, in acest sens, renumitele sale plaje, ce dezvaluie kilometri intregi de nisip alb si fin, scaldat de ape cristaline si calde.

Aflata inca sub regim comunist, Cuba ultimilor ani apare destul de slabita din punct de vedere economic, dovada cea mai buna venind din partea infrastructurii precare, care nu a mai fost imbunatatita de ceva vreme. Insa mitul comunist nu a reusit sa-si puna amprenta si asupra sectorului turistic. Paradoxal, deceniile de izolare politica (si implicit economica) au pastrat farmecul natural al tarii, ferind-o de turismul de masa, care, cel mai probabil, ar fi distrus fragilul echilibru. Astfel ca, in prezent, Cuba se numara printre putinele destinatii care se mai poate mandri cu o oferta irezistibila: plaje virgine, ce abia asteapta sa fie explorate.

Bucataria cubaneza, asemenea ritmurilor de dans, este rezultatul unui amestec de influiente spaniole, africane si asiatice. Principalele ingrediente utilizate in prepararea mancarururilor traditionale sunt orezul, fasolea, yucca, porumbul, bananele, carnea de porc, precum si o mare varietate de fructe tropicale. Asa cum era si firesc, se consuma foarte mult peste (in special pargo), dar si creveti, homari sau alte specialitati marine/oceanice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.