Setari Cookie-uri

Cuba: Tara contrastelor

Cuba...o combinatie unica intre dansurile rituale ale sclavilor africani si muzica spaniola, din care s-au nascut celebrele ritmuri de mambo, cha-cha si, cel mai cunoscut si mai iubit dintre toate, salsa.

Mancarea traditionala: ajiaco - o supa preparata din carne si legume. Desert: guenguel - un amestec de porumb, zahar si chimen. Bautura traditionala: champola - preparata cu zahar ars si lapte.

Cele mai populare bauturi alcoolice sunt romul si berea, iar in baruri si cluburi la mare cautare se afla daiquiri-ul (un amestec de rom alb si sec, suc de lamaie, zahar si gheata).

O vacanta in Cuba nu inseamna mare lucru fara o vizita in Havana, Varadero (cea mai importanta statiune turistica a tarii, unde se afla si cea mai frumoasa plaja) sau Santiago de Cuba.

Incarcata de istorie, Havana, capitala republicii si, totodata, cel mai renumit oras cubanez, inseamna mult mai mult decat superba arhitectura coloniala. Ni se dezvaluie aici, mai presus de toate, o viata de noapte agitata, femei frumoase, oameni dornici de distractie, o abundenta de masini clasice (din anii '50 - '60) si ritmuri neobosite de rumba. Nu trebuie ratate principalele obiective turisitce: Plaza de Armas, City's Museum “Palacio de los Capitanes Generales”, Plaza de la Catedral, La Bodeguita del Medio, Parcul Militar Morro-Cabana.

Un strop de istorie...

Istoria acestei tari este foarte veche, Cristofor Columb descoperind Cuba in timp ce se intorcea in Spania, dupa cea de a doua calatorie in Lumea Noua, in 1492. I s-a parut atat de mare tara, incat celebrul explorator a crezut ca a descoperit un nou continent, si nu doar o insula.

Un articol de Silvia Nistor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.