Setari Cookie-uri

Filme frantuzesti: cele mai frumoase povesti de dragoste

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase filme frantuzesti pe care trebuie sa le vezi neaparat.

Spre deosebire de povestile americane care nu ne mai surprind cu nimic nou aproape, filmele frantuzesti au un farmec aparte; ele ne fac sa ne redefinim notiunea de iubire dar si limitele cand vine vorba de ce suntem in stare sa facem pentru a trai alaturi de persoana iubita.

De la scenariile amuzante ale comediilor romantice pana la filmele fantastice, producatorii francezi stiu cum sa ne smulga din prezentul monoton. Ne trezim deodata in mijlocul unei povesti de dragoste care, pe masura ce se desfasoara, ne poarta departe de griji, intr-o lume in care iubirea infloreste pe neasteptate sub forma celor mai frumoase visuri.

Top filme frantuzesti romantice

L'arnacoeur (2010)

Totul merge ca pe roate pentru Alex, eroul principal care isi castiga existenta din destramarea cuplurilor nepotrivite; asta pana cand o intalneste pe Juliette. Tatal fetei considera ca nu ar trebui sa se marite cu Jonathan, tanarul bogat de care este indragostita, considerandu-l prea plictisitor pentru intensitatea cu care fiica sa isi traieste viata. Cum o va cuceri Alex pe Juliette si va renunta acesta intr-un final la ea pentru a putea fi fericita alaturi de iubitul ei?

Citește și:

La fille sur le pont (1999)

Aceasta drama romantica surprinde intorsatura pe care o ia viata lui Adele, o tanara ghinionista care vrea sa se arunce de pe pod in Sena pentru a putea scapa de necazurile cu care se confrunta. Gabor, un aruncator de cutite, se afla in trecere cand aceasta vrea sa sara in apa, si o opreste, propunandu-i in schimb sa devina asistenta lui pentru spectacolul sau. Alaturi de el, Adele se redescopera pe sine, gasindu-si astfel scopul in viata.

Hors de prix (2006)

Irene este o tanara oportunista care isi traieste viata numai alaturi de miliardari. Cand afla ca Jean nu este de fapt bogat ci doar un simplu chelner intr-un complex hotelier, aceasta il paraseste imediat insa in scurt timp drumurile lor se intersecteaza din nou. Clipele pline de tandrete si vulnerabilitate dintre cei doi dar si momentele haioase vor fi cu siguranta pe gustul tau, iar povestea care se infiripa intre cei doi te lasa cu gandul la faptul ca iubirea este intr-adevar de nepretuit.

Citește și:

La belle et la bete (2014)

Frumoasa poveste dintre Belle si printul care ia forma unei bestii va fi intotdeauna unul dintre acele basme care ne fac sa ne punem intrebari profunde; cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru persoana iubita? Faptul ca suntem capabili sa ne schimbam pentru aceasta nu este un secret, insa nu ar trebui ca iubirea adevarata sa presupuna acceptarea imperfectiunilor partenerului? Poate ca nu trebuie sa ii impunem acestuia dorinta noastra de a-l schimba. Dragostea este singura care trebuie sa ne schimbe, sa scoata la lumina cea mai buna varianta a noastra.

Jeux d'enfants (2003)

Dragostea poate fi un joc placut la inceput dar pe masura ce trece timpul lucrurile se complica. Asta descopera si cei doi protagonisti ai filmului a caror prietenie din copilarie se transforma intr-o relatie complexa plina de provocari. Sophie si Julien se cunosteau de cand erau mici; in urma unui pariu au inceput un joc inocent care mai tarziu devine sursa suferintei dar si bucuriei lor.

Citește și:

De vrais mensonges (2010)

Emilie nu ar fi crezut ca o scrisoare de dragoste anonima poate pune in pericol fericirea mamei sale. Sa o luam de la capat: dupa ce tanara primeste o scrisoare cu declaratii se gandeste ca ar putea pretinde ca este un admirator secret al mamei sale singure. Astfel Emilie ajunge sa ii trimita scrisori frumoase mamei pentru a-i putea reda speranta in iubire. Ce se va intampla insa cu admiratorul secret al lui Emilie?

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.