Setari Cookie-uri

Cele 5 energii Buddha: Din ce familie energetica faci parte?

Nu suntem toti la fel. De fapt suntem combinatii de culori, de stari, de trasaturi. Ne nastem cu anumite energii, unele dintre acestea fiind mai dominante in noi si altele mai putin dominante. In cultura buddhista, fiecarei familii energetice ii este asociata o forma de intelepciune profunda, o culoare, un element, un peisaj, o directie, un anotimp, chiar si un moment al zilei.

Familia energetica Vajra - CLARITATE

Aceasta familie energetica este cunoscuta pentru precizie, pentru exactitatea intelectuala. Este asociata Estului si cerului luminat de apus. Simbolul sau este un diamant in forma de fulger denumit Vajra. Aceasta energie este in opozitie cu energia Buddha. Uneori, o astfel de persoana poate parea rece si rigida pentru ca are tendinta de a supraanaliza. Energia Vajra descrie un temperament infocat si uneori furios.

Aceasta energie exprima claritatea. Cand oamenii care o detin manifesta intelepciunea acestei energii, acestia sunt foarte clari in gandire, cu o inteligenta brilianta, sunt precisi si bine articulati. Ei isi mentin o perspectiva bine definita si argumentata si sunt plini de integritate.

Totusi, aceasta energie are si laturile ei negative, pentru ca, daca o persoana Vajra are o opinie prea fixa cu privire la ceva, atunci poate deveni rigida, rece si manioasa. Cand oamenii manifesta latura confuza a energiei Vajra, au tendinta de a fi ulta-analitici, critici, autoritari si perfectionisti.

Citește și:

Nevrozele celor dominati de aceasta energie se manifesta in tendinta lor de a critica sau macar de a analiza ceeea „ce nu este in regula”, in opinia lor, in legatura cu o situatie sau idee. Dar daca o persoana Vajra poate doar sa simta si sa stea cu furia sa, mai degraba decat sa se grabeasca sa isi gaseasca dreptatea, atunci furia se transforma in mod natural in intelepciune, iar acest om este capabil sa se exprime inteligent, fara sa caute vina si sa devina emotional.

Citeste mai departe >>>

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.