Setari Cookie-uri

Cum sa vizitezi un oras fabulos cheltuind o suma derizorie de bani

Pentru fiecare dintre noi este din ce in ce mai simplu sa vizitam un oras fascinant din strainatate, cheltuind, pentru toata aceasta aventura, o suma derizorie de bani.

city break

Psihologii considera ca persoanele care isi petrec concediul de odihna in „reprize” mai multe si mai scurte sunt mai fericite decat cele care merg in concediu de mai putine ori, dar pentru perioade mai lungi de timp.

Oamenii care prefera city break-urile au amintiri mai placute decat cei care merg sa se relaxeze, spre exemplu, la mare, timp de doua saptamani. Explicatia consta in faptul ca bucuria unei vacante lungi se estompeaza pe masura de oamenii se obisnuiesc cu noul stil de viata din concediu, conform The Telegraph.

De ce ar trebui sa alegi un city break

O vacanta de tip „city break” este ideala pentru persoanele care vor sa viziteze un oras dintr-o alta tara si sa guste din cultura locala a destinatiei pe care o aleg. Indiferent de orasul pe care alegi sa-l vizitezi, acesta iti va oferi nenumarate optiuni de a-ti petrece timpul pe care il ai la dispozitie, dupa cum noteaza si beatthebrochure.com, iar amintirile unui astfel de mini-concediu sunt mult mai intense decat daca ai fi ales sa petreci doua saptamani pe litoralul romanesc sau intr-o alta tara, la mare.

Pretul pare sa fie unul dintre principalele avantaje pentru care din ce in ce mai multi romani aleg un city break in detrimentul unui concediu de lunga durata. Este incredibil de simplu sa gasesti o destinatie care sa se potriveasca bugetului tau de vacanta, iar agentiile de turism iti ofera, pentru o suma de bani aproape derizorie, biletul de avion dus-intors catre destinatie, dar si cazare cu mic dejun inclus, dupa cum vedem, de exemplu, in aceasta oferta foarte tentanta de city break Florenta.

Florenta se afla, de fapt, si in topul Europe Backpacker Index pentru 2016, care plaseaza fermecatorul oras italian pe lista celor mai ieftine destinatii din Europa, conform priceoftravel.com. Un aspect demn de mentionat cu privire la acest top este ca Bucurestiul este al doilea cel mai ieftin oras european, fiind dep sit la acest capitol doar de Kiev, capitala Ucrainei.

Citește și:

Florenta

Cum poti sa te cazezi foarte ieftin

Exista o multime de metode pentru a economisi bani atunci cand mergi intr-un city break.
Spre exemplu, tot mai multe persoane decid sa renunte la camerele de hotel si sa se cazeze in campingurile special amenajate pentru turisti. Desi in Romania campingurile nu au o reputatie excelenta, in Occident lucrurile sunf foarte diferite.

In campinguri exista toalete impecabil de curate, un mini-market, precum si posibilitatea de a te imprieteni cu turisti din diferite tari in timpul unor petreceri ad-hoc in fata corturilor. In plus, poti ajunge foarte repede din camping in centrul orasului pe care vrei sa-l vizitezi, datorita infrastructurii avansate. Spre exemplu, din campingurile de la periferie se ajunge foarte usor la obiectivele turistice in orase precum Barcelona, Valencia, Granada, Praga sau Viena.

Pretul cazarii in camping? Intre 5 si 10 euro pe noapte de persoana.

Citește și:

Cat costa sa petreci o zi in marile orase europene

Conform priceoftravel.com, pentru o zi petrecuta in Cracovia, Polonia, vei scoate din buzunar, in medie, 25 de dolari pe zi. Cu acesti bani iti vei plati cazarea la un hostel, transportul in comun, mancarea, bautura si distractia, dar si biletele de intrare la cateva obiective turistice.

Daca alegi sa vizitezi Budapesta, vei avea nevoie de 30 de dolari pe zi. Cu un dolar in plus ai putea petrece o zi de exceptie Varsovia, capitala Poloniei. Pentru Istanbul ai nevoie de 34 de dolari pe zi, Bratislava necesita 36 de dolari, Praga poate fi „luata la pas” pentru 41 de dolari, Lisabona, pentru 48 de dolari, Madridul te va obliga sa cheltuiesti 56 de dolari pe zi, iar Barcelona, doar 62 de dolari.

Conform sursei citate, in Bucuresti poti cheltui, ca turist, minimum 23 de dolari pe zi, daca alegi sa dormi intr-un hostel foarte ieftin cu doar 25 de lei pe noapte, sa iei doar doua bilete de RATB sau de metrou, sa scoti din buzunar 43 de lei pentru mancare, sa platesti pentru bauturi alcoolice doar 12 lei si sa vizitezi cateva obiective turistice cu o suma totala de 12 lei.

Un city break iti ofera posibilitatea de a vedea un oras nou cu foarte putini bani, iar suma pe care alegi sa o cheltuiesti dupa ce ajungi la destinatie depinde doar de tine

Citește și:

city break

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.