Cum a inceput calatoria ta in lumea sportului?

Geo Bogdan: A incept cu dorinta de integrare in “normalitate”, am fost motivat de durere si frustrare, de lipsuri si handicapuri fizice. Pana la 13 ani, am suferit multiple accidente, aproape toate oasele mari rupte, atrofie torso-pulmonara in urma unei infectii si altele. Rahitic, stramb, extrem de slab si introvertit, am nimerit accidental, intr-o zi, in sala de sport a fabricii Urbis, o “vagauna” cu miros de mucegai, plina de aparate vechi si ruginite, discuri si gantere sudate cu autogen, un spalier rupt, patru ferestere cu geamuri sparte, peretii decorati cu afise decolorate cu Bruce Lee, Van Damme si Arnold si cu un antrenor de 70 de ani, Nea Marin, care locuia acolo impreuna cu doi caini maidanezi. ”Muschii mari se fac cu greutati mici” era expresia lui favorita. Era greu de crezut la acea vreme ca pot deveni un sportiv cu dezavantajele mele fizice; “asta este o sala de haltere, nu de recuperare” au fost cuvintele lui Nea Marin, masurandu-ma din ochi, cand am intrebat cat costa un abonament.

Tu ai vreodata momente in care te cuprinde apatia si vrei sa ramai in canapea? Apatia este o stare de plictiseala cu tente de anxietate; in ultimii 20 de ani, nu prea am avut timp sa ma plictisesc, insa m-am lovit de fenomenul de supra antrenament de multe ori (OTS) sau Burnout. Este acea stare fizico-mentala in care timpul de somn si de recuperare nu este proportional cu efortul depus. Atunci corpul intra intr-o forma de autoprotectie si inchide anumite sisteme si operatiuni, simptomele sunt multiple, insa, cel mai predominant este oboseala cronica, lipsa energiei. Cand se intampla aceasta, de obicei, ma opresc complet si imi iau o vacanta.

Cum a inceput THE CODE si cum ti-a venit ideea? The CODE a fost mai mult decat o idee, a fost rasfrangerea si condensarea a 20 de ani de studii, aplicatie, practica, experiente si observatii lucrand cu mii de oameni din peste 50 de tari. Ca in orice ramura, lucrurile evolueaza. Astazi, s-au descoperit modificarea ADN-ului uman si inducerea Neuroplasticitatii prin formule si combinatii specifice de nutritie si antrenamente bine aplicate. Mai simplu, conform doctorului Lipton, creatorul noii stiinte numite Epigenetica, nu suntem “victimele” ADN-ului nostru, ci, mai degraba ale mediului inconjurator si ale sistemului de credinte. Predispozitiile la obezitate, diabet, cancer, depresie, alcoolism etc. nu sunt scrise in codul nostru genetic, nu sunt mostenite, ci autocreate replicand obiceiurile, comportamentul, trasaturile psihologice parentale si ale mediului social in care am copilarit.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: