Mark Twain s-a nascut pe 30 noiembrie 1835 si a primit numele Samuel Langhorne Clemens. Autorul american este cunscut cu precadere datorita romanelor Aventurile lui Tom Sawyer, Aventurile lui Huckleberry Finn, Print si cersetor si Un yankeu la curtea regelui Arthur. In ciuda numeroaselor probleme de care s-a lovit, Twain si-a pastrat umorul si a fost denumit “parintele literaturii americane”. Printre admiratorii sai s-au numarat nume mari Ca Hellen Keller si Nikols Tesla. Twain s-a stins din viata pe 21 aprilie 1910.

Adevar

Adevarul este lucrul cel mai valoros pe care il avem. Sa-l economisim.

Aprobare

Nu te poti simti in largul tau fara propria-ti aprobare.

Barbati

Cum ar fi barbatii fara femei? Extrem de putini, domnul meu, din ce in ce mai putini.

Bucurie

Durerea o poti incerca in singuratate, insa bucuria pentru a o cunoaste intr-o masura deplina trebuie sa o imparti cu cineva.

Cetatean

Cetateanul care considera ca vesmintele politice ale comunitatii sale s-au ros si, totusi, pastreaza tacerea si nu se agita pentru a-i da un nou vesmant – acela este un cetatean necredincios, un tradator.

Cruzime

Dintre toate animalele pamantului, omul este singura fiinta cruda. El e singurul animal care ii raneste pe ceilalti doar din placerea de a o face.

Duel

Eu dezaprob cu vehementa duelurile. Daca un barbat m-ar provoca, l-as lua cu grija de brat, l-as conduce intr-un loc linistit, si acolo l-as omori.

Excentric

Fii virtuos si vei fi un excentric.

Fapte

Faptele vorbesc mai tare decat vorbele, dar nici pe departe atat de des.

Fericire

Optimistul: persoana care calatoreste fara nimic, de nicaieri spre fericire.

Furie

Cand esti furios, numara pana la patru; cand esti foarte furios, injura.

Gard

Se pot da multe exemple de constructii fara sens. Cea mai reusita este constructia unui gard de cimitir. Cei care sunt inauntru oricum nu mai pot iesi afara, cei de afara oricum nu vor sa intre.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: