Setari Cookie-uri

Advertorial 3 lectii importante pe care copilul tau le invata prin joaca

Pentru copii, jocul este cel mai bun profesor.

Un material relizat de psihilog Ligia Moise

El ii invata cele mai importante lucruri: sa gandeasca (jocurile de strategie), sa fie mai puternici si mai rapizi (jocurile sportive), chiar si cultura generala (jocurile de masa sau trivia).

Insa una dintre cele mai importante “materii” pentru cei mici este socializarea. Iar jocul cu alti copii este cel care iti pregateste micutul sa devina un adult cu o atitudine sanatoasa fata de sine si de ceilalti.

1. Joaca in echipa modeleaza comportamentul
Jucandu-se cu alti copii, cel mic descopera ca trebuie sa se adapteze la camarazii de joaca si sa-si corecteze uneori comportamentul. Descopera ca, daca vrea ca ceilalti copii sa se joace cu el, trebuie sa-i asculte si sa-i respecte, dar sa stie la randul sau sa-si exprime preferintele. Jocul ii arata lucrurile care ii tin pe altii aproape de el.

2. Joaca in echipa il ajuta sa se integreze
In primii ani de viata, principalii prieteni de joaca sunt parintii. Copilul invata ca mama si tata il iubesc si il accepta asa cum e. Pentru ca “trebuie”, doar sunt mama si tata! Insa un pic mai tarziu, cand copilul descopera ca alti copii, de varsta sa, il accepta si il apreciaza desi nu au nicio “obligatie”, traieste o bucurie unica! Si esentiala. Joaca este cea care satisface nevoia de apartenenta la un grup, pe care o au pana si cei mai independenti copii.

3. Joaca in echipa ii da primele repere
Cand copilul se joaca cu alti camarazi, el isi creeaza amintiri legate de bucuria jocului, de prietenia ce se naste in echipa, de faptul ca este sustinut si sprijinit de ceilalti in momentele de incercare, dar si despre capacitatea lui de-a face acelasi lucru pentru amicii sai. Toate aceste amintiri ii dau posibilitatea ca, mai tarziu, sa aiba la ce sa se raporteze atunci cand are nevoie sa depaseasca tumultul vietii de adult.

Pentru cele mai distractive jocuri de echipa, recomand un program distractiv si educativ: Tabara NERF. Jocul cu camarazi de aceleasi varste este principala activitate de care se va bucura cel mic si vine in forme atat de variate si de atragatoare incat imi doresc sa fi fost si eu din nou copil. In Tabara NERF, copilul tau e invatat prin jocuri si prin interactiunea cu ceilalti despre prietenie, distractie in echipa, comunicare pozitiva, miscare in aer liber, sport si relaxare sub supravegherea unor specialisti in comunicarea cu copiii. Am incredere ca in Tabara NERF micutul tau va avea parte de tot atatea amintiri frumoase pe cate invataturi pe care sa se bazeze mai tarziu in viata.

Descopera Tabara NERF pe: www.tabaranerf.ro.


Kudika
13 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.