Setari Cookie-uri

TOP 5 electrocasnice care te ajuta sa economisesti bani. Ce trebuie sa ai in bucatarie

Desi aparatele electrocasnice sunt, in general, mari consumatoare de electricitate, cateva dintre ele te vor ajuta sa economisesti o multime de bani.

electrocasnice

Atunci cand vrei sa economisesti bani si te intrebi ce ai putea face pentru a nu mai ramane cu portofelul gol in fiecare luna, incepi sa cauti solutii. De obicei, rezolvarile pe care le gasim sunt pe termen scurt: fie renunti la a mai cumpara un lucru pe care ti-l doresti, fie incerci sa iesi mai putin in oras.

Exista, insa, si solutii pe termen lung, care ti-ar putea relaxa bugetul, iar primul lucru la care ar trebui sa te gandesti sunt aparatele electrocasnice, conform cheatsheet.com.

Iata ce aparate electrocasnice ar trebui sa detii pentru a economisi bani:

1. Un aragaz pe gaz

Un aragaz pe gaz vine la pachet cu foarte multe avantaje intr-o bucatarie, noteaza bodenplumbing.com. In primul rand, gatitul este mai rapid decat in cazul unei plite electrice, datorita flacarii care se aprinde instantaneu. Flacara poate fi, in plus, ajustata rapid, iar gatitul este mai uniform, deoarece focul se „imprastie” pe toata suprafata de jos a oalelor si tigailor.

Exista, insa, inca un avantaj deloc neglijabil: plitele pe gaz nu consuma deloc curent electric (iar gazul este mai ieftin decat electricitatea!), iar modelele incorporabile arata incredibil de bine, precum aceste plite pe gaz.

Citește și:

2. Un blender

Un blender de calitate te poate ajuta sa economisesti o multime de bani daca il folosesti in mod regulat. Poti sa tai si sa amesteci cu multa usurinta ierburi, condimente, boabe de cafea si multe altele. Spre exemplu, poti economisi bani daca vei cumpara din piata legume proaspete, pe care le vei taia cu ajutorul unui blender si le vei pune la pastrare in congelator, conform thesimpledollar.com. Mai mult decat atat, ai putea prepara tot felul de cocktailuri si bauturi speciale pe baza de alcool si diferite ingrediente, de care te poti bucura cu prietenii acasa, fara sa mai iesi in oras.

electrocasnice

3. Becuri economice

Intr-o locuinta, iluminatul reprezinta aproximativ 20% din factura la energie electrica, din cauza becurilor ineficiente din punct de vedere energetic. O alternativa la becurile care consuma foarte mult curent electric este reprezentata de becurile cu LED. Acestea au o durata de viata mult mai mare, cuprinsa intre 35.000 si 100.000 de ore. Asta inseamna ca, daca un bec este aprins timp de 5 ore pe zi, el va rezista intre 19 si 54 de ani.

Citește și:

4. Frigider si masina de spalat eficiente energetic

La sfarsitul anului 2010 a intrat in vigoare Directiva europeana 2010/30/EU, prin care producatorii de electrocasnice au fost obligati sa introduca o noua clasa energetica: A+++. Prin urmare, producatorii au lansat pe piata produse din ce in ce mai eficiente din punct de vedere energetic.

Acesta este si motivul pentru care fiecare aparat electrocasnic din locuinta ta ar trebui sa fie eficient energetic. Vei constata cu uimire ca valoarea facturilor la electricitate se va injumatati.
In plus, un studiu realizat in 2015 a aratat ca aparatele electrocasnice care se afla in priza, fara sa functioneze efectiv, consuma 23% din cantitatea totala de energie, conform nrdc.org. Tu platesti, astfel, aproape un sfert din factura la electricitate fara nici un motiv.

Scoate intotdeauna aparatele din priza atunci cand nu le folosesti. Cu timpul, vei constata ca-ti raman bani in portofel de la o luna la alta, fara sa faci altceva decat sa transformi un comportament centrat pe economie intr-un obicei sanatos de viata.

Citește și:

electrocasnice

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.